93E2C18A 2782 4920 8AFA CA8AD60BFF5E
AUTOR: K.H.
DATUM:
KATEGORIJA: BiH / Vijesti
Kurbani 2021

Čovjek je to izgovorio na zvaničnom sastanku potpuno uvjeren da se radi o nečemu legalnom i normalnom, napisala je bh. rediteljica i pojasnila kako se tada “pokupila i otišla živjeti u Berlin”, odakle i ovo piše

Posljednja dešavanja u vezi sa sarajevskim Jazz Festom inicirala su brojne kritike na račun Vlade Kantona Sarajevo, a oglasila se i proslavljena bh. rediteljica Jasmila Žbanić.

Ona kaže kako odluka Kantona Sarajevo da ne podrži Jazz festival nije “greška”, to je politička strategija Ministarstva kulture i stranke koja “drži” to ministarstvo.

-Sjećam se kada je Dino Konaković, tadašnji premijer (SDA, a sada NiP) rekao Harisu Pašoviću, Danisu Tanoviću i meni da nikada nećemo moći postati direktori ni jedne kulturne institucije u Kantonu Sarajevu jer nismo ‘u stranci”, napisala je Žbanić.

Čovjek je to izgovorio na zvaničnom sastanku potpuno uvjeren da se radi o nečemu legalnom i normalnom, nastavila je ona te kazala kako se tada “pokupila i otišla živjeti u Berlin”, odakle i ovo piše.

-Kada bude vrijeme govoriću više o tome – ali sad je vrijeme za nešto drugo, a to je: Jazz Fest Sarajevo se mora održati! Kako? Ima puno načina, a Trojka ima malo vremena da ih nađe, napisala je Žbanić.

20A3CACD 2B03 4CBD 9E96 CF388C9B9407