5 16
AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: Crna Hronika
Kurbani 2021

Na nedavno održanoj press-konferenciji u PU Doboj, objelodanjeno je da su među najvećim uzrocima, sve većeg broja saobraćajnih nesreća, neprilagođena brzina uslovima puta i vožnja pod dejstvom alkohola. Iz tih razloga, pet osoba u prvih 6 mjeseci ove godine je izgubilo život, a povrijeđeno je 15 pješaka.

Burno je bilo u jučer na području koje pokriva PU Doboj. Dvadeset i pet minuta poslije pola noći na Regionalnom putu Petrovo-Doboj u naselju Sočkovac, s kolovoza je, upravljajajući automobilom VW Golf 3, sletio Ž. A. iz Petrova. Alkotestiranjem je utvrđeno da je u krvi imao 2,12 promila alkohola. Njemu je prva medicinska pomoć ukazana u Domu zdravlja u Petrovo, a onda je prevezen u Opću bolnicu Doboj, gdje je zadržan.

Istog dana policijski službenici PS Modriča, slobode su lišili osobu inicijala S. N. iz Bosanskog Šamca koji je skrivio saobraćajnu nesreću, kod koga je alkotestiranjem utvrđeno 1,79 promila alkohola, a dok je u trećem slučaju u Tesliću, poslije saobraćajne nesreće vozač P. S. odbio alkotestiranje, te je i on uhapšen.