ZBOG AUDIOZAPISA U KOJEM SE SPOMINJU KAO AKTERI NEČASNIH RADNJI: Oglasili se iz NK ČELIK!

ZBOG AUDIOZAPISA U KOJEM SE SPOMINJU KAO AKTERI NEČASNIH RADNJI: Oglasili se iz NK ČELIK!

Nakon što je Olimpic objavio audiozapis u kojem izvjesni menadžer Sanel Klopić, želi podmiti Dejana Bandovića kako bi učestvovao u namještanju utakmice Metalleghea i olimpica, saopštenjem za javnost oglasio se i Čelik, jer se i zenički klub spominjao u tom audiozapisu.

Saopštenje NK Čelik vam prenosimo u cjelosti:

“NK Čelik Zenica je primoran izaći u javnost sa saopštenjem nakon audio snimka kojeg je FK Olimpic pustio u javnost, a u kojem se može jasno zaključiti da se radi o pokušaju služenja nečasnim radnjama, te se uz to spominje i naš klub kao akter u sličnim aktivnostima, a koji ustvari podržava razvoj fudbala u Bosni i Hercegovini i unaprijeđenje svih takmičenja, pa tako i BH Telecom Premijer lige BiH. Preduslov za napredak je svakako da se rezultati postižu na terenu, a ne iza kulisa bilo kakvim radnjama koje nisu u skladu sa propozicijama takmičenja. Prema tome, dajemo punu podršku NS/FS BiH da ispita spornu utakmicu između NK Metalleghe BSI i FK Olimpic kako bi utvrdio šta se tačno dešavalo na istoj i kaznio svaki vid neregularnosti.

VEZANI TEKST: http://www.072info.com/kako-se-namjesta-u-premijer-ligi-bih-ne-izlazis-na-centarsuteve-i-cener-je-tvoj/

U svakom slučaju, u audio snimku možemo čuti, kako izvjesni menadžer Sanel Klopić predstavljen kao prijatelj šefa stručnog štaba NK Metalleghe BSI Mate Neretljaka, pokušava dogovoriti utakmicu sa kapitenom Olimpica Dejanom Bandovićem, te spominje ime našeg kluba u negativnom kontekstu. Pozivamo sve one koji tvrde da se NK Čelik bavi nečasnim radnjama da iznesu slobodno dokaze u javnost i strukture našeg kluba će podržati takve napore ako se te tvrdnje ispostave tačnim, jer se borimo protiv istih kako nam se ne bi ponovila razočarenja iz protekle dvije decenije. U suprotnom, osuđujemo svaki vid klevete i poduzimat ćemo zakonom određene radnje kako bismo zaštitili interes NK Čelik Zenica pošto naš klub mijenja kurs i pokušava se pravedno izboriti za ljepšu budućnost kako bi naši navijači i simpatizeri osjetili sreću na Bilinom polju.

Takođe, dajemo punu podršku igraču FK Olimpic Dejanu Bandoviću, jer njegov potez svakako zaslužuje pohvalu, te može poslužiti kao primjer sportskog duha i ponašanja. Svi smo svjesni da naša liga obiluje sumnjivim dešavanjima, ali da se nedovoljno radi na utvrđivanju i sankcioniranju istih, a samo djelima poput Bandovićevih možemo učiniti ligu kvalitetnijom i vratiti gledaoce na stadione. Prema tome, zahtijevamo od NS/FS BiH da istraje u aktivnostima koje će učiniti sve lige pod svojim okriljem poštenijim kako bi dolazak na stadione imao smisla za sve ljubitelje fudbalske igre u Bosni i Hercegovini”, navodi se u saopštenju zeničkog kluba.

Sportske.ba

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica