Zbog čega je Nermin Handžić već sada folk velikan

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Zaljubljenici u zvuk starog, dobrog folka često umiju reći da je nakon ere u kojoj su velikani tog žanra poput Sinana Sakića, Šabana Šaulića, Ljube Aličića ili Halida Bešlića bili na vrhuncu popularnosti, zavladao period u kojem se jako dugo nije pojavio pjevač koji snagom svog glasa može parirati takvim velikanima. Darko Lazić je možda jedini koji je uspio da se izbori za takav status. Ipak, da ima nade za folk muziku, te da se ne smije tvrditi kako su najbolje pjesme odavno snimljene, pokazao je Nermin Handžić.

Stiče se utisak da se odavno na javnoj sceni nije pojavio pjevač većeg talenta i raskošnijeg glasa. Titula „Zvezde Granda“ koju je zasluženo osvojio, čini se, samo je nagovijestila da se radi o iznimnom talentu.

Nedavno je Nermin objavio svoj prvijenac pod naslovom „Prva ljubav“ kojim je samo potvrdio naprijed rečeno. Radi se o pjesmi čiji su autori Dragan Tašković Taške koji je kompozitor numere, dok Dragan Brajović Braja potpisuje stihove. Dva prekaljena estradna autora zajedničkim naporom napravili su fantastičnu pjesmu koja je kao krojena za pjevača kakav je Nermin Handžić.

Radi se o pjesmi u kojoj je lirski subjekt, slučajno ili ne, mladić zaljubljen u ženu koja mu nije uzvratila na njegovu ljubav. U toj lirskoj ispovijesti možemo čuti da je riječ o bivšem ljubavnom paru, ali da je ona još uvijek u njegovom srcu. Nepotrebno je naglašavati da zbog tog stanja on pati.

Ipak, ono što je najupečatljivije u pjesmi je Nerminova maestralna interpretacija. Ako se zna da je riječ o izuzetno mladom pjevaču od samo 19 godina, ta spoznaja postaje još impresivnija. Zbog toga mu samo treba čestitati, te konstatovati da je Nermin već sad stari, dobri velikan folka…

Express

GODISNJICA
MARKETING