Zbog čega je ozbiljan rad na vezi mnogo važniji od pronalaska “srodne duše”

Screenshot 3 1003

Iako nas od malena uvjeravaju kako za sretan život trebamo pronaći srodnu dušu, prema najnovijoj studiji dokazano je da je ovo uvriježeno mišljenje pogrešno. Zapravo fokus bismo trebali preusmjeriti s pronalaska srodne duše na ozbiljan rad na vezi.

Svi imamo karakteristike koje se drugima mogu učiniti pomalo čudnim. Međutim, kada ste u vezi, to vam više ne bi trebalo biti važno i to zbog toga što bismo u vezi trebali stvarati osobine koje su temeljene na odnosima koji vrijede za oba partnera. Razumite koliko veza vašeg partnera čini sretnim i prihvatite njegovu predanost. Mijenjate se. Budite sretni i naučite se nositi sa sukobima.

Različiti karakteri čine vezu zanimljivijom. Zapravo, ta razlika u odnosima vezu čini uzbudljivom i dinamičnom. Suprotnosti se privlače, poput ekstroverta i introverta, noćne i jutarnje osobe, smirenih i impulsivnih ljudi. Dakle, ako ste različiti, nemojte odmah raskidati vezu, već joj dajte šansu.

Ostati u ovakvoj vezi znači da ćete izgraditi još više povjerenja i ljubavi. Kad pored sebe imate nekoga kome možete vjerovati i ko će vas podržavati do samog kraja, imat ćete motivaciju za postizanje bilo kojeg cilja koji ste sebi postavili. Kao rezultat toga, vaša će ljubav ojačati i moći ćete izvući najbolje iz svog partnera, a i vaš partner iz vas. Vaša će ljubav stvoriti sreću, toplinu i nadu.

Zdravi sukobi u vezi dovode do bolje komunikacije. Male svađe, dakle, nisu razlog da ostavite partnera kako biste pronašli pravog. Svaki par se posvađa s vremena na vrijeme i to vam ne bi trebao biti problem.

Ne zaboravite da i svađe imaju svoje granice i da ne bi trebale dovoditi do toksičnog odnosa u kojem vas zlostavljaju psihički i fizički.

Klix