Portal 072info

Zbog čega je ozbiljan rad na vezi mnogo važniji od pronalaska “srodne duše”

Screenshot 3 1003
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Iako nas od malena uvjeravaju kako za sretan život trebamo pronaći srodnu dušu, prema najnovijoj studiji dokazano je da je ovo uvriježeno mišljenje pogrešno. Zapravo fokus bismo trebali preusmjeriti s pronalaska srodne duše na ozbiljan rad na vezi.

Svi imamo karakteristike koje se drugima mogu učiniti pomalo čudnim. Međutim, kada ste u vezi, to vam više ne bi trebalo biti važno i to zbog toga što bismo u vezi trebali stvarati osobine koje su temeljene na odnosima koji vrijede za oba partnera. Razumite koliko veza vašeg partnera čini sretnim i prihvatite njegovu predanost. Mijenjate se. Budite sretni i naučite se nositi sa sukobima.

Različiti karakteri čine vezu zanimljivijom. Zapravo, ta razlika u odnosima vezu čini uzbudljivom i dinamičnom. Suprotnosti se privlače, poput ekstroverta i introverta, noćne i jutarnje osobe, smirenih i impulsivnih ljudi. Dakle, ako ste različiti, nemojte odmah raskidati vezu, već joj dajte šansu.

Ostati u ovakvoj vezi znači da ćete izgraditi još više povjerenja i ljubavi. Kad pored sebe imate nekoga kome možete vjerovati i ko će vas podržavati do samog kraja, imat ćete motivaciju za postizanje bilo kojeg cilja koji ste sebi postavili. Kao rezultat toga, vaša će ljubav ojačati i moći ćete izvući najbolje iz svog partnera, a i vaš partner iz vas. Vaša će ljubav stvoriti sreću, toplinu i nadu.

Zdravi sukobi u vezi dovode do bolje komunikacije. Male svađe, dakle, nisu razlog da ostavite partnera kako biste pronašli pravog. Svaki par se posvađa s vremena na vrijeme i to vam ne bi trebao biti problem.

Ne zaboravite da i svađe imaju svoje granice i da ne bi trebale dovoditi do toksičnog odnosa u kojem vas zlostavljaju psihički i fizički.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Klix

Podijelite članak
  • 1
    Share
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Zapratite nas na FB! (PROMO)