Zbog čega još uvijek nije imenovan novi direktor KCUS-a: “Razlog je jednostavan, kada imaš lobije u pozadini i podobnog, a nesposobnog ministra…”

Zbog čega još uvijek nije imenovan novi direktor KCUS-a: “Razlog je jednostavan, kada imaš lobije u pozadini i podobnog, a nesposobnog ministra…”

Još uvijek nije poznato kada će biti imenovan direktor Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevo jer ministar zdravstva Federacije Bosne i Hercegovine Nediljko Rimac nije potpisao potrebnu saglasnost za doktora Ismeta Gavrankapetanovića.

Podsjetimo, nedavno je novoizabrani Upravni odbor KCUS-a imenovao za direktora Ismeta Gavrankapetanovića nakon provedene procedure.

No, prema svemu sudeći Rimac odbija dati saglasnost.

O svemu se putem društvenih mreža sada oglasio i član Upravnog odbora KCUS-a Dragan Stevanović, prenosi N1.

“Trakavica oko imenovanja generalnog direktora KCUS se nastavlja. Portali uživaju da je razvlače u svojim objavama. Razlog je jednostavan, kada imaš lobije u pozadini i podobnog, a nesposobnog ministra, očito bez vizije, onda se to mora dešavati”, naveo je Stevanović.

Potom je dodao:

“Dakle ministre zdravlja FBiH ili postoji Vaša saglasnost da je Privremeni UO KCUS po važećim propisima imenovao generalnog direktora KCUS ili NE POSTOJI ali onda očekujem na Zakonu zasnovane taksativne razloge. U tom slučaju očekujem i Vaš zahtjev da se smijeni Privremeni UO KCUS jer je postupao nezakonito i imenuje novi. I to je sva mudrost”, naveo je Stevanović.

N1

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica