Zbog čega mnogi muškarci skrivaju da su u ljubavnoj vezi

Ponekad muškarci svoju vezu žele zadržati samo za sebe, posebno na početku. Iako možete misliti kako je ovo negativan znak ipak ne trebate preuraniti s negativnim zaključcima.

Jedan od razloga zbog kojih muškarci vole sakrivati svoju vezu jeste što ne žele slušati tuđa mišljenja. Kada su u pitanju zajednički prijatelji para, mogli bi početi postavljati mnoga pitanja o privatnim stvarima koja mogu smetati i jednom i drugom partneru.

Najbolji način za rješavanje situacije je biti strpljiv i pričekati neko vrijeme prije nego otkrijete svoju vezu. Ako imate prave prijatelje pored sebe sigurno će biti sretni kada im je objelodanite.

Bitno im je odobrenje porodice

Ako vaš partner potiče iz tradicionalne porodice ili roditelje koji imaju planove s kakvom osobom bi njihov sin trebao biti u vezi, sigurno će neko vrijeme pokušati sakriti svoju vezu od njih.

Komunikacija u ovim slučajevima je ključna. Pokušajte pronaći način kako da se približite njegovoj porodici i da razumijete pravila njegove porodice.

Uzbudljivije im je u vezi

Muškarci obično misle kako je odnos koji skriven dosta uzbudljiviji i topliji od uobičajenog. Što da? To bi mogao biti način da još neko vrijeme uživate u skrivanju veze i svemu što to skrivanje donosi.

Nije siguran u svoja osjećanja

Muškarci mogu biti podjednako nesigurni baš kao i žene kada je riječ o osjećanjima i novim vezama. Možda želi vidjeti koliko je ozbiljna vaša veza da bi je otkrio svojim prijateljima i porodici.

Vrijeme je ključno, a on će brzo će shvatiti je li to prava ljubav ili ne.

Tek je raskinuo i upustio se vama u vezu

Ako je to slučaj, moglo bi postojati više razloga zbog kojeg želi zadržati vezu u tajnosti: ne želi povrijediti osjećaje svoje bivše, svoju novu djevojku želi zaštiti od neugodnosti koje bi im mogao stvoriti bivša, možda još uvijek voli bivšu djevojku i misli da bi se u skorije vrijeme mogli pomiriti.

U takvoj situaciji najbolji način je da tražite njegovo obrazloženje, ali učinite to bez pritiska.

Ljubomora

Jedan od razloga skrivanja veze mogla bi biti i ljubomora. Ako je muškarac zaista zaljubljen u djevojku mogao bi pomisliti da bi je neko od njegovih prijatelja mogao preoteti.

Povjerenje je važan element veze. Mora biti siguran da je jedni novoj djevojci pa tek onda objelodaniti vezu.

Klix