Zbog crvenog kartona: Fudbaler nokautirao sudiju, reagovala i policija

6fe1d89149755a6784788ba2c21cb88f
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

Nemile scene dolaze nam sa fudbalskih terena u Hrvatskoj. 

Na utakmici 16. kola Druge ŽNL Zadar, igrane u Gračacu između domaćeg Velebita i Vrčeva iz Glavice, kod rezultata 2:1 u 72. minuti utakmica je prekinuta.

Razlog za prekida je taj što je gostujući fudbaler Bruno Števanja udario glavnog sudiju Slavena Čirjaka šakom u glavu, zbog čega je intervenisala i policija, piše Zadarski.hr. Klub je odmah suspendovao Števanju.

O detaljima prekida pisao je i delegat u zvaničnom zapisniku sa utakmice.

– Postignuti golovi regularni, opomene opravdane, kao i isključenje gostujućeg igrača broj 10 Bruna Števanje u 70. minuti zbog grube igre na protivničkog igrača.
Nakon što je glavni sudija Slaven Čirjak dodijelio Števanji crveni karton, ovaj se zaletio prema njemu i udario ga šakom iznad desnog oka. Sudija se od udarca srušio na pod. Nakon ukazane medicinske pomoći u 72. minuti odsvirao je prekid utakmice. Nije bio sposoban nastaviti utakmicu.

Nakon prekida utakmice, na igralište je stigla patrola MUP-a, da bi obavila razgovor sa sudijom i igračem koji je ga je udario – napisao je, između ostalog, delegat.

Čelništvo kluba zauzelo je stav o ovom slučaju, te se izvinjavaju za nemili događaj. Njihova delegacija, koja je već formirana u klubu, posjetit će službene osobe s utakmice.