Zbog izgleda su joj govorili svašta, a onda je odlučila promijeniti navike: Danas je ‘druga osoba’

Screenshot 6 537

Amerikanka Julie Garte imala je 155 kilograma, a u samo jednom obroku unosila je više od 2.000 kalorija. Odlučila je promijeniti se, uložila novac u operaciju i sad kaže da se nikad nije osjećala bolje

Stranci su joj govorili da je poput kita, no Julie Garte (35) iz Miamija uspjela je uz pomoć operacije želučane premosnice skinuti 75 kilograma. U najgoroj fazi težila je 155 kilograma, piše Daily Mail.

U samo pet godina postigla je tijelo iz snova, a sve zahvaljuje operacijama na koje je potrošila više od 17 hiljada dolara. Operisala je želudac, uklonila višak masnoća s trbuha te povećala grudi.

https://www.instagram.com/p/B4kaP1zBJ5i/?utm_source=ig_embed

Želja joj je postati lična trenerica, a prisjeća se kako su problemi s težinom započeli paralelno s uzimanjem lijekova za bipolarni poremećaj od kojeg pati. No kaže kako je do trenutka kad su joj promijenili terapiju već bilo kasno, jer se počela prejedati i izgubila je kontrolu. Svakog dana jela je brzu hranu.

Konačno je odlučila prekinuti te navike i promijenila prehranu. Danas jede uglavnom piletinu i povrće i kaže da živi punim plućima. Smatra da su joj prehrambene navike izmakle kontroli jer je hranom pokušavala zatomiti probleme povezane s depresijom.

https://www.instagram.com/p/B4nktk_BZtl/?utm_source=ig_embed

Pogledala sam se u ogledalo i užasnula se odrazom. To je bio poziv na buđenje i odlučila sam da je stvarno dosta. Nisam željela provesti još jedno desetljeće spavajući i jedući. Znala sam da mi treba operacija kako bih izbjegla jo jo efekt dijeta. Uvijek mi je bilo lakše pojesti fast food i začiniti to s dvije litre cole i bilo čim slatkim. Jela sam zbog emocija i koristila sam hranu da se razveselim, no odmah potom sam se osjećala tužno jer sam u jednom obroku znala pojesti i više od 2000 kalorija, pojasnila je.

Bila je u stanju predijabetesa i trebala joj je fizioterapija triput sedmično. Počela je vježbati sama, a onda je potražila pomoć ličnog trenera prije nego što je 2015. odlučila odstraniti veći dio želuca.

https://www.instagram.com/p/CEPJYwgB2Dq/?utm_source=ig_embed

Zatim je išla na operaciju uklanjanja masnoća s trbuha i podizanja te uvećanje grudi 2017. godine.

– Napravila sam male promjene u prehrani pa sam colu zamijenila vodom i kuhala sam radije nego kupovala gotovu hranu. Sad obožavam kuhati kod kuće, a slastice jedem umjereno. Sad sam samouvjerena i nasmijem se strancima kad izađem za vikend. Prije toga sam provodila godine slušajući zadirkivanja o mojoj debljini. Dok sam prolazila, stranci su mi dobacivali da sam debeljuca i kit. Jako boli kad su ljudi tako okrutni. Osuđuju me ne znajući moju priču – kazala je.

https://www.instagram.com/p/CDpKSesh8SV/?utm_source=ig_embed

Smatra kako je višak kilograma počela gomilati zbog tableta za bipolarni poremećaj. Kad joj je ljekar promijenio terapiju, već je izgubila kontrolu nad prejedanjem.

https://www.instagram.com/p/CCwD1a8BkWU/?utm_source=ig_embed

– Nikad se nisam osjećala motivisanijom i sretnijom. Želim pomoći ljudima s viškom kilograma kako bi i oni osjetili ove osjećaje, pa se zato školujem za ličnu trenericu. Konačno živim svoj život bez skrivanja. Rekli su mi da sam inspiracija i to me definitivno gura naprijed – zaključila je.