Zbog izlijevanja vode na kolovoz obustavljen saobraćaj na regionalnom putu Maglaj – Zavidovići

maglaj poplava avaz 1

Zbog izlijevanja vode na kolovoz od jutros je obustavljen saobraćaj na dionici regionalnog puta Maglaj – Zavidovići, u Maglaju, kao i dalje na magistralnom putu Rajlovac – Vogošća, saopšteno je iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BiHAMK), prenosi Anadolu Agency (AA).

Na magistralnom putu Sarajevo – Foča mogu saobraćati vozila do 3,5 tone, a autobusi i teretna vozila saobraćaju preko Romanije.

“Vozače upozoravamo na povećane količine vode na kolovozu, kao i na opasnost od novih odrona. Također, u višim planinskim predjelima (Karaula, Vlašić, Mlinište, Makljen) vidljivost je smanjena zbog magle i niske oblačnosti. Budite maksimalno oprezni držite odstojanje između vozila i na vrijeme se informišite o trenutnom stanju na putevima”, navode iz BiHAMK-a

Zbog izvođenja neophodnih radova, dvosmjerno saobraćanje suprotnom trakom od zone radova, aktuelno je na dionici autoputa A-1 Kakanj – Visoko (na mostu u naselju Dobrinje).

Na putu Tuzla – Kalesija (zbog radova u tunelu Čaklovići), saobraćaj se obustavlja od 22 do 6 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Zbog sanacionih radova, obustavljen je saobraćaj na dionici magistralnog puta Draksenić – Vrbaška (put koji vodi prema graničnom prelazu Gradina). Za vrijeme radova putnička vozila mogu koristiti lokalni put (Podgradci – Jablanica – Sjeverovci – Božići), dok teretna vozila saobraćaju preko Banja Luke i Prijedora.

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima: Konjic – Jablanica (tunel Crnaja), Donji Vakuf – Jajce (Skela), Nemila – Žepče (Želeće), Doboj – Gračanica (u Klokotnici), Grude – Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac – Hutovo (u mjestu Cerovica).

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini – GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

Na graničnim prelazima zadržavanja su do 30 minuta.