Portal 072info

Zbog koronavirusa upitan start nove sezone Premijer lige BiH

premijerliga 1
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Fudbalski klubovi u Bosni i Hercegovini se već nekoliko sedmica pripremaju za početak BH Telekom Premijer lige, a prvo kolo bi se trebalo odigrati 1. augusta, ali zbog pogoršane epidemiološke situacije već se dovodi u pitanje start prvenstva.

Fudbalsko prvenstvo Bosne i Hercegovine bi trebalo biti prvo sportsko ekipno takmičenje koje će biti nastavljeno ili započeto nakon prekida u martu. Međutim, u tri premijerligaška kluba su zabilježeni pozitivni testovi na koronavirus. To su Zrinjski, Velež i Mladost. Najteža situacija je u Mladosti gdje je do sada zaraženo čak 14 članova ali se strahuje da ni to nije konačan broj.– Mislim da ova lista nije konačna i da bi za dan ili dva trebali imati konačnu listu. Ono što je sigurno je da imamo dva igrača i dva člana stručnog štaba koji su negativni –

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Ono što raduje je da nema težih oblika bolesti i da se fudbaleri mahom dobro osjećaju.

Iz fudbalskog saveza poručuju da još uvijek ne razmišljaju o eventualnom odgađanju ali svakako prate epidemiološku situaciju.– U toku je izrada COVID-19 protokola tj. svih mjera i predradnji koje će klubovi morati zajedno sa lokalnom zajednicom da izvrše da bi nastavili takmičenje u BH Telecom Premijer ligi.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Zbog specifične situacije i velikog broja zaraženih jedini premijerligaš iz Zeničko-Dobojskog kantona neće biti spreman za početak pa prvi čovjek Mladosti najavljuje i zahtjev savezu za odgodu prva dva kola. U savezu kažu kada dobiju zvaničan zahtjev Mladosti da će se tek onda očitovati po pitanju eventualne odgode.

Sve ukazuje na to da mladost neće igrati prva dva kola odnosno da će njihove utakmice biti odgođene. Nadamo se da se situacija u drugim klubovima neće pogoršati i da će početkom avgusta ipak startovati prvenstvo.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Sport1.ba

Podijelite članak
  • 9
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

Jeste li vidjeli na šta liči novi grb Premijer lige BiH? (FOTO)

072info.com

Zmajevi ostali bez kapitena, stiže u Premijer ligu BiH

072info.com

Evo koje utakmice prvog kola Premijer lige BiH ćete moći gledati za vikend

072info.com
REKLAMA
KRAJ REKLAME

dino pasalic knjiga promocija