Portal 072info

Zbog krize svjetskog tržišta: Pojeftinilo gorivo na pumpama u FBiH

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Nakon što je cijena američke nafte na berzi u New Yorku znatno smanjena i sada iznosi manje od 45 dolara po barelu, došlo je i do smanjenja cijena u Bosni i Hercegovini.

Iako je Organizacija zemalja izvoznica nafte (OPEC) u posljednje vrijeme željela utjecati na podizanje cijena ovog energenta, te je od novembra mjeseca dogovoreno smanjenje proizvodnje, proizvodnja nafte u SAD-u je porasla i remeti ovaj napor OPEC-a.

Sve to utječe i na kretanje cijena na svjetskom tržištu, a samim tim i u Bosni i Hercegovini, te su cijene nafte i naftnih derivata na pumpama u Federaciji BiH ovih dana snižene za pet feninga.

POLITIČKI MARKETING
Rusmir Isak banner

Tu informaciju potvrdili su za Radiosarajevo.ba iz Federalnog ministarstva za trgovinu, gdje su nam kazali da još uvijek pumpe snižavaju cijene, te da zbog toga nije poznata trenutna prosječna cijena nafte u FBiH.

Inače, u SAD-u cijene nafte dosegle su najniži nivo još od 14. novembra prošle godine, te jedan barel sada košta 44.92 dolara. Zbog toga je uzrokovan i pad brojnih dionica brojnih kompanija.

POLITIČKI MARKETING
A19C0ACA 5A41 413B 9B35 318122A57EA5

Radiosarajevo.ba

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
POLITIČKI MARKETING
072 Kenan Aida
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME

5C469C74 8C17 4B98 BDF1 9CFAAF69C4F6