Zbog kršenja mjera u RS izrečene kazne u iznosu od 249.000 KM

Inspektori su tokom prošle sedmice u bh. entitetu Republika Srpska izrekli kazne u iznosu od 249.000 KM subjektima koji nisu poštovali preventivne mjere zaštite od epidemije u zajednici i radnim sredinama, dok su za dva objekta izrečene mjere privremene zabrane rada.

Izvršeno je 1.446 inspekcijskih kontrola poštovanja preventivnih mjera zaštite od epidemije, a u 136 slučajeva subjekti su zatečeni u prekršaju, saopćeno je iz Inspektorata Republike Srpske.

Naglašeno je da su inspektori svakodnevno u obavljanju svojih poslova izloženi prijetnjama, kao i verbalnim i fizičkim napadima, a da se posljednji takav slučaj desio u Brodu proteklog vikenda kada je fizičko lice nasrnulo na inspektora prilikom vršenja inspekcijske kontrole ugostiteljskog objekta.

O incidentu su obaviješteni pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, kao i dežurni tužilac.

Inspektori će, bez obzira na prijetnje koje sada već svakodnevno dobijaju, i dalje raditi svoj posao i nikome neće dozvoliti da vrši pritisak na inspektore, a od drugih nadležnih organa se očekuje da preduzmu mjere s ciljem zaštite službenika, dodaje se u saopćenju.

IZVORAvaz
Prethodni članakArtiljerijsko oružje na testiranju u UAE: Arapi kupuju bh. samohodnu haubicu?
Sljedeći članakCentralne banke u strahu, kripto svijet se razvija