A5B3B45D 4D67 4301 8A02 964E366A5067
AUTOR: P.D.
DATUM: stu 24, 2021 @ 7:45
KATEGORIJA: Crna Hronika / Izdvojeno
FIXGEHALT

Ubistvo žene, koje se jučer u poslijepodnevnim satima dogodilo u Babinoj rijeci, potreslo je građane Zenice, ali i BiH. Prilikom pucnjave smrtno je stradala 36-godišnja Halida Skender Kulačić.

NER FIT

Nezvanično, muškarac je tom prilikom ispalio više hitaca prema ženi, koja je uslijed povreda zadobijenih od vatrenog oružja, nažalost, preminula na licu mjesta. 

Posebno je šokantno da se radi o bivšim supružnicima, te da je muškarac Mirnes Kulačić usmrtio svoju bivšu ženu. Razlog svemu je, navodno, ljubomora.

Posebno pogađa činjenica da je dvoje djece od 11 i 15 godina ostalo bez majke. 

Tekst se nastavlja nakon reklame

Muškarac koji je odlučio jučer u klasičnoj sačekuši ubiti bivšu suprugu dok se vraćala kući s posla nakon ovog događaja pobjegao je s lica mjesta, a potom je na lokalitetu Talama kod Zenice oduzeo sebi život. 

Uviđaj na mjestu nezapamćene tragedije i ljubavne drame u Zenici trajao je satima, a kojim je rukovodio dežurni tužilac Tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona.

Tijela bivših supružnika prevezena su na Odjel za prosekturu Kantonalne bolnice Zenica gdje će, kako zakonske procedure nalažu, biti obavljena obdukcija. 

LIDER