Portal 072info

Zbog lova na Pokemone u crkvi prijeti mu pet godina zatvora!

Ruslan Sokolovsky je mladi, 21-godišnji Rus, bloger i mladić koji na svojem YouTube kanalu ima gotovo 300 hiljada pratitelja.

Između ostaloga, poznat je i po tome što je u svojim video materijalima žestoko kritizirao rusku pravoslavnu crkvu. Da bi dokazao kako su u Rusiji zakoni čudni i rigidni, odlučio je u Crkvi Svih svetih u Jekaterinburgu, inače najpoznatijoj građevini u gradu 1.700 kilometara od Moskve – loviti Pokemone!  

Video u kojem Sokolovsky igra Pokemon GO unutar crkve na YouTube kanalu pregledan je više od milion puta, ali je mladi Rus zbog njega završio u pritvoru i prijeti mu, vjerovali ili ne – do pet godina zatvora!? 

Zbog optužbi da je “vrijeđao dignitet i osjećaje vjernika”, Ruslan bi mogao duže vrijeme provesti iza rešetaka.

Iako nigdje nije eksplicitno navedeno kako je u sakralnim objektima zabranjeno igrati igrice, pa tako nije protuzakonit niti Pokemom GO, ruska crkva za ovaj “eksperiment” nije imala previše razumijevanja.

Zanimljivo, Ruslan je optužen po istom članku zakona prema kojem su članice Pussy Riot završile u zatvoru 2012. godine.

Glasnogovornik ruske crkve Vladimir Legoyda je na svojem Facebook profilu napisao “mladi bloger ponaša se u stilu Charlie Hebdo”. Uopće ne treba sumnjati kako će ovaj slučaj izazvati ogromnu pažnju ne samo ruske, nego i svjetske javnosti, piše Zimo. 

– See more at: http://www.avaz.ba/clanak/253525/zbog-lova-na-pokemone-u-crkvi-prijeti-mu-pet-godina-zatvora#sthash.YAybc0I0.dpuf

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box