Zbog mjera hiljade mladih iz Hrvatske na noćnu zabavu idu u BiH i Srbiji

1633679837 concert 768722 1920 750x500 1
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Udruga Glas poduzetnika i Udruga noćnih klubova i barova Republike Hrvatske upozoravaju da “diskriminacija prema noćnim klubovima i barovima treba završiti jer ionako mnogi ilegalno rade unatoč odluci o ograničenju radnog vremena”. Istakli su da tisuće mladih Hrvata pronalaze noćnu zabavu u BiH i Srbiji jer u tim državama ograničenja ne postoje.

“Udruga Glas poduzetnika i Udruga noćnih klubova i barova ovim putem ponovo žele upozoriti na rad Stožera RH, koji bez pravih i znanstvenih argumenata, uporno drži odluku o ograničenju radnog vremena noćnih klubova i barova do ponoći. Međutim, pojedini kafići i restorani se pretvaraju u noćne klubove unatoč epidemiološkim mjerama i zakonu o zaštiti od buke, odnosno rade ilegalno pa se ne možemo ne zapitati tko je u ovoj situaciji lud! Svjedoci smo toga da se u medijima često izvještava o ilegalnim tulumima u glavnom gradu Zagrebu, ali mnogi noćni klubovi i barovi u zatvorenom prostoru su zatvoreni do daljnjega.

ČITAJ JOŠ:  072INFO U NEUMU: Turisti se vraćaju u jedini bh. grad na moru (FOTO)

Upravo zbog zabrana rada noćnih klubova i barova, tisuće mladih pronalaze noćnu zabavu u susjednoj BiH i Srbiji jer u njihovim državama ograničenja ne postoje. Ugostiteljski objekti koji su udaljeni 30 do 40 minuta vožnje u susjednim državama nude svoje usluge iza ponoći, njihove cijene su jeftinije te je PDV u ugostiteljstvu manji i ne postoji porez na potrošnju. Apsolutno sve im je dostupno i dopušteno, kako u samim klubovima bez ikakvih ograničenja radnog vremena, COVID potvrda i testova, tako i na povratku u Hrvatsku.

Udruga Glas poduzetnika i Udruga noćnih klubova i barova smatraju kako bi Stožer RH trebao uvažiti ove činjenice, te postupiti poput zemalja EU i naših susjednih zemalja, tj. maknuti ograničenje radnog vremena noćnih klubova i dopustiti rad uz poštivanje epidemioloških mjera. Ovim pristupom i zabranama samo potiču nezakonit rad, a mladi se i dalje ne cijepe u mjeri u kojoj su predviđali. Osim toga, konstantan pritisak i skoro nikakve mjere pomoći noćnim klubovima i barovima štete poslovanju, mnogi ne mogu ostvariti fiksne troškove ako se tvrtka bavi još nekim poslom uz poslovanje noćnog kluba, iako je itekako vidljivo da im je zabranjen rad! Smatramo da ovakvo iživljavanje Stožera RH nad noćnim klubovima i barovima mora završiti. Ovim putem im poručujemo da se radije brinu kako povećati broj cijepljenih među ugroženim skupinama, a ugostiteljskim noćnim objektima dopuste rad nakon više od 18 mjeseci dopusta i odštetu za sve vrijeme koje su proveli u lockdownu!

ČITAJ JOŠ:  Stiže nova vakcina protiv koronavirusa, za imunitet dovoljna samo jedna doza

Ni nakon više više od 18 mjeseci bez rada Stožer RH ne želi dopustiti rad noćnih klubova u Hrvatskoj, te tako pod krinkom brige za zdravlje osoba koje ne žele same preuzeti odgovornost za svoje zdravlje i cijepiti se već dvije godine uništava mladost u Hrvatskoj, odnosno dobili smo dojam da Vlada RH želi uništiti event i zabavnu industriju u RH. Samim ovim mjerama potiču masovne ilegalne partye, gdje o provedbi epidemioloških mjera ne postoji ni “E”, a fiskalizacija je strana riječ. Također, mladi iz Hrvatske svoju želju za zabavom i dalje traže u susjednim zemljama, poglavito BiH gdje osim nižeg PDV-a, samim time i nižih cijena pića sada mogu i natočiti puno jeftinije gorivo, pa ispadne da im je taj put od 30 min do klubova u susjednim nam zemljama besplatan. Sve im je to dostupno bez ikakvih ograničenja radnog vremena, covid potvrda ili testova. Očito je da stožer ovime pokazuje licemjerje gdje nama ne dopušta rad, a potiče odlazak u susjedne zemlje gdje Vas nitko ne kontrolira.
Još jednom želimo naglasiti da nismo krivi za lošu procijepljenost Hrvatske, već da Stožer krivce potraži u svojim kontradiktornim odlukama, poput ove znanstveno i logički neutemeljene tvrdnje da korona napada izad ponoći”, – rekao je Domagoj Petričević iz Udruge noćnih klubova i barova”, navode u priopćenju.

ČITAJ JOŠ:  Skočile cijene nafte u svijetu, šta to znači za BiH - Da li je već poskupilo gorivo
GODISNJICA
MARKETING