Screenshot 1 82
AUTOR: H.D.
DATUM: lis 18, 2021 @ 18:35
KATEGORIJA: BiH / Vijesti
FIXGEHALT

Pripadnici SIPA-e od jutros provode veliku akciju u Tuzlanskom kantonu, tačnije Kladnju, a dosad je jedna osoba uhapšena. Kako je potvrđeno za Klix.ba, riječ je o osobi osumnjičenoj za neovlašteno bavljenje trgovinom internet signala. Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su u operativnoj akciji “Bratilo” izvršili pretrese na 12 lokacija na području općine Kladanj, a tokom dosadašnjeg rada, uz asistenciju pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona jedna osoba je uhapšena, potvrđeno je za Klix.ba.

NER FIT

Kako su naveli iz SIPA-e, operativna akcija “Bratilo” se provodi u skladu sa naredbom Općinskog suda u Živinicama, a pod nadzorom postupajućeg tužioca Kantonalnog tužilaštva u Tuzli, uz pružanje pomoći policijskih službenika Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona.

“Po naredbi Općinskog suda u Živinicama pripadnici SIPA-e su izvršili pretrese na više lokacija u općini Kladanj zbog osnova sumnje da je izvršeno krivično djelo neovlašteno bavljenje određenim zanimanjem. Pretresom se traže elektronski uređaji – računari, routeri, hubovi (mrežni uređaji, op.a.), telefoni, razne vrste primopredajnih antena, mrežni softveri i drugo, jer se osumnjičeni bavi trgovinom internet signala”, naveli su iz Tužilaštva TK.

Kako su precizirali iz SIPA-e, prilikom pretresa su pronađeni i privremeno oduzeti jedan laptop i mobilni telefon te više routera, TV antena i switch uređaja.

Tekst se nastavlja nakon reklame

Uhapšena osoba će biti sprovedena u prostorije SIPA-e radi kriminalističke obrade.

LIDER