Portal 072info

Zbog nepoštivanja mjera izrečene kazne u iznosu 14.900 KM

novac marke 100 KM 1 810x504 1 696x373 1
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Zbog nepoštovanja preventivnih mjera zaštite od epidemije u zajednici i radnim sredinama, inspektori su u kontrolama izvršenim proteklog vikenda subjektima izrekli kazne u iznosu od 14.900 KM, javlja Anadolu Agency (AA).

“Republički inspektori su u saradnji sa inspektorima jedinica lokalne samouprave u toku vikenda izvršili 260 inspekcijskih kontrola i u osam slučaja subjekti su zatečeni u prekršaju. Pojačane kontrole nastavljene su u ugostiteljskim objektima, sa akcentom na večernje sate”, saopšteno je iz Inspektorata RS-a.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Navodi se da je u okviru provođenja navedenih mjera u protekla tri mjeseca izvršeno je preko 13.600 inspekcijskih kontrola u kojima su do sada izrečene kazne u ukupnom iznosu od oko 220.000 KM.

“Kontrolni organi će nastaviti sa pojačanim nadzorom i u narednom periodu, a dolazak inspektora može se očekivati u bilo koje doba dana. Naš zajednički interes je nesmetan rad poslovnih subjekata, ali uz poštovanje svih preventivnih mjera na suzbijanju širenja bolesti izazvane virusom korona”, najavljeno je iz Inspektorata RS.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
  • 7
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

Detalji o novim slučajevima u BiH: Oboljela i djeca, virus se širi i sa zabava

072info.com

Nikakav dokument nema 68% migranata

072info.com

Sud oslobodio odgovornosti jednu osobu zbog kršenja policijskog sata

072info.com
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Zapratite nas na FB! (PROMO)