Zbog novih padavina povećana opasnost od odrona zemlje ili kamenja

Nestabilne vremenske prilike uslovljavaju da se ovoga jutra na većini puteva u BiH saobraća sporije, sapćeno je iz Informativnog centra BIHAMK-a.

Kolovoz je pretežno mokar ili vlažan, a u višim predjelima vidljivost je mjestimično smanjena zbog magle. Zbog novih padavina povećana je opasnost od odrona zemlje ili kamenja.

Posebnu pažnju skrećemo na dionice koje prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prevoja. Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode uslovima na putu. Podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme obavezno do 15.04.

Zbog održavanja međunarodnog sajma Mostar 2017, kao i Salzburg foruma, do 07.04. do ponoći, na snazi je zabrana prevoza eksplozivnih materija na području BiH.

Sanacioni radovi aktuelni su na autoputu A-1 na dionicama Sarajevo zapad-Lepenica (u blizini tunela Igman) i Zenica Jug-Kakanj (u mjestu Donji Tičići), kao i na magistralnim putevima: M-5 Bihać-Izačić, M-18 Olovo-Kladanj, M-18 Simin Han-Priboj i M-17 Jablanica-Mostar. Na ovim dionicama saobraća se sporije, uz obavezno poštivanje privremeno postavljene saobraćajne signalizacije.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Zbog radova na području Crne Gore, svakodnevno u vremenu od 09 do 11 sati i od 13 do 15 sati, dolazi do potpune obustave saobraćaja na GP Klobuk.

Još uvijek traju radovi na području Hrvatske na graničnim prelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja, zbog čega se tokom dana na ovim graničnim prelazima povremeno saobraća usporeno.
avaz.ba