Portal 072info

ZBOG NOVOG KVARA: U Zenici polovično grijanje do nedjelje

Sistem daljinskog grijanja u Zenici ponovno radi sa smanjenim obimom isporuke toplinske energije zbog “tehničkih problema na kotlu broj 1, koji isporučuje toplotnu energiju za grijanje grada”, tako da je kompanija “ArcelorMittal Zenica” morala zaustaviti rad tog kotla.

Kvar se, prema službenom saopćenju kompanije, desio u toku protekle noći i trenutno je u sistemu samo “kotao broj 2”, koji proizvodi maksimalnu moguću količinu pare za grijanje grada.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

-Menadžment kompanije je poduzeo sve mjere kako bi se proizvodnja u svim pogonima maksimalno umanjila. Naš pogon Visoka peć proizvodi čisto plinsko gorivo za kotlove i tu se proizvodnja ne može smanjiti ispod dozvoljenog minimuma. Zbog ovog kvara je maksimalno smanjenja i potrošnja pare u administrativnim zgradama i drugim zagrijavanim objektima, da bi što više toplotne energije bilo usmjereno prema gradu. To će nam pomoći da isporučujemo oko 60 posto energije potrebne za normalno grijanje grada – saopćeno je iz ArcelorMittala.

Menadžment i uposlenici kompanije, koji su i sami stanovnici ovog grada, čine maksimalne napore na otklanjanju nastalog kvara i očekuju da će on biti saniran do nedjelje navečer. Uprava kompanije ArcelorMittal izražava žaljenje zbog svih neugodnosti koje ova situacija može prouzrokovati.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Fena

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME