Portal 072info

Zbog pogoršanja situacije sve mjere na snazi do jula

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Štab za vanredne situacije u Republici Srpskoj potvrdio je danas da ostaju na snazi sve dosadašnje mjere za suzbijanje koronavirusa, kao što je obavezno nošenje maske u zatvorenom prostoru, obavezna dezinfekciju, ograničenje rada ugostiteljskih objekata do 23 sata te zabrana okupljanja u zatvorenom prostoru do 50 osoba.

Mjere će biti na snazi do 6. jula, potvrdio je ministar zdravlja RS-a Alen Šeranić i podsjetio da je u RS i dalje na snazi vanredna situacija.

POLITIČKI MARKETING
Rusmir Isak banner

– Razlog za takvu odluku Štaba je trenutna epidemiološka situacija odnosno pogoršanje u zadnih sedam dana i porast zaraženih u RS-u – rekao je Šeranić i ponovo nagasio da je građanima da se ponašaju odgovorno, jer nema vakcine, niti lijeka za to oboljenje.

Osobe koje su zaražene u posljednjih sedam dana su u 95 posto slučajeva kontakti s ranije pozitivnim na Covid-19.

POLITIČKI MARKETING
A19C0ACA 5A41 413B 9B35 318122A57EA5

– Potvrdilo se da se virus širio najčešće na porodičnim okupljanjima – rekao je Šeranić dodajući da su zaraze moguće i na radnom mjestu, a neki su virus “donijeli” s putovanja.

Većina zaraženih u zadnjih sedam dana su mlađe i srednje životne dobi. Mnogo je manje starijih od 65 godina, rekao je Šeranić nakon sjednice Štaba za vanredne situacije u RS.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
POLITIČKI MARKETING
072 Mirza Husetic 1

Istakao je i da je povećan broj pacijenata i u bolnicama, u odnosu na petak, navodeći primjer zdravstvene ustanove u Prijedoru, ali da se uglavnom radi o osobama lakše kliničke slike.

Podijelite članak
  • 22
    Shares
POLITIČKI MARKETING
072 Kenan Aida
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

Brico s najdužim stažom u BiH

072info.com

Privrednici: Nećemo preživjeti novi “lockdown”

072info.com

Sarajlije na razne načine pokušaju biti bez maske: Jedan od njih je prošao pored policije glumeći trkača

072info.com
REKLAMA
KRAJ REKLAME

5C469C74 8C17 4B98 BDF1 9CFAAF69C4F6