Portal 072info

Zbog proslave otkrivanja spola djeteta u Kaliforniji izgorjelo 7.000 hektara površine

Screenshot 11 117
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Jedan od nekoliko šumskih požara koji bjesne u američkoj državi Kalifornija buknuo je zbog eksploziva sa proslave na kojoj je bračni par želio otkrio spol djeteta koje očekuju.

Zvaničnici Kalifornije su kazali da je požar izazvala pirotehnička naprava koja stvara dim, a da se on sada proširio na 7.000 hektara.

Ovaj požar je samo jedan od brojnih koji su trenutno aktivni širom države koja upravo doživljava svoje rekordne toplotne talase. Los Angeles je prijavio najvišu temperaturu ikada, to je 49,4 stepena C, a prije nekoliko dana je i Death Valley zabilježio svoju najveću izmjerenu temperaturu ikada (54,4 C), a to bi mogla ujedno biti i najviša temperatura ikada izmjerena na Zemlji.

Do sada je u najvećem požaru u ovoj državi izgorilo 73.000 hektara površine, a nalazi se na području Nacionalne šume Siera.

Požar, koji je nastao na proslavi, a zbog kojeg je izgorilo 7.000 hektara površine se nalazi u El Doradu. Iz kalifornijskog Odjeljenja za šumarstvo i zaštitu od požara upozoravaju da nije potrebno mnogo za pokretanje požara pogotovo kada je suvo i toplo vrijeme i da je požar koji je nastao na ovoj proslavi pravi dokaz tih tvrdnji.

Gender reveal je proslava na kojoj par koji očekuje bebu na kreativan način svojim prijateljima i porodici otkriva spol djeteta. Ta kreativnost često ode u razne krajnosti, a pirotehnička sredstva i dim u rozoj ili plavoj boji je među popularnijim opcijama.

Upravo zbog toga, ovakva vrsta proslave nije prva koja je bila generator požara u Americi. U aprilu 2017. godine na ovakvoj proslavi je izazvan požar u Arizoni zbog kojeg je izgorilo 45.000 hektara površine.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Klix

Podijelite članak
  • 5
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Zapratite nas na FB! (PROMO)