Zbog rada u Pentagonu idu na liposukciju

Zbog rada u Pentagonu idu na liposukciju

na-pravoj-hladnoci-vojnici-postaju-pravi-vojnici-504x335-20090103-20101019011031-162337

Zbog svih testova koje provodi Pentagon u kojem je jedan od najtežih test protiv gojaznosti nekoliko  pripadnika američke vojske odlazi na liposukciju kako bi uklonili višak sala iz predjela pojasa, navode doktori.

Kako ističe nekolicina pripadnika vojske oni nemaju drugog izbora jer je sadašnji metod procjene gojaznosti takav da test teško mogu proći ne samo oni koji su gojazni, već i oni sa krupnom i mišićavom građom, te ukoliko nadležnima koji to ocjenjuju ne odgovara oni ne mogu dalje obavljati dužnost koju su obavljali.

Kako se prenosi, s ovim stvarima su se složili i neki fitnes eksperati i doktori, koji su pozivali na preispitivanje vojnih standarda vitkosti.   

Zvaničnici iz sektora odbrane naveli su da samo mali dio onih koji prelaze utvrđene standarde za gojaznost imaju dobre rezultate na testovima fizičke spremnosti.

Testovi su namijenjeni samo tome da bi obezbijedili spremnost trupa za surove uslove  u borbi. Zvaničnici Pentagona kažu da vojska ne odobrava nikakve hirurške promjene na  tijelu kako bi se prošao test, mada liposukcija nije zabranjena, te da su mnogi već radili to.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS