Portal 072info

ZBOG ŠIRENJA ZARAZE: Vlasti u bh. gradu razmatraju zatvaranje ugostiteljskih objekata

04.05.2020., Beograd, Srbija - U okviru ublazavanja mjera donijetih u cilju sprecavanja sirenja virusa korona, od danas ponovo rade restorani i kafici. Photo: Srdjan Ilic/PIXSELL
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković rekao je da je objektivno očekivati povećan broj zaraženih virusom korona jer su se mnogi ljudi opustili iako epidemija nije stala, te da je moguće ponovno zatvaranje ugostiteljskih objekata.

On je istakao da će danas kontrolni organi, policija i komunalna policija upozoravati jer su se mlađi okupljali u lokalima i ugostiteljskim objektima u većem broju od onog koji je Institut za javno zdravstvo propisao.

POLITIČKI MARKETING
Rusmir Isak banner

“Ako se to nastavi doći će do zatvaranja objekata jer je činjenica da se ovo sve još dešava u proglašenoj epidemiji”, rekao je Đaković novinarima u Prijedoru nakon sjednice Štaba za vanredne situacije.

On je naveo da je trenutno pozitivnih iz Prijedora 14, oporavljeno je 44, a 12 preminulo. U kućnoj izolaciji je 36 lica, a 1.933 su izašla iz zdravstvenog nadzora.

POLITIČKI MARKETING
A19C0ACA 5A41 413B 9B35 318122A57EA5

“U kovid bolnici su 22 pacijenta, od kojih 17 iz Kostajnice, četiri iz Prijedora i jedan iz Novog Grada, a troje od njih ima težu kliničku sliku”, kaže Đaković i dodaje da je jedno lice u izolaciji i očekuje se rezultat testa.

On je najavio kolektivnu dezinfekciju, prije svega u mjesnim zajednicama gdje počinju raditi kulturno-umjetnička društva, a nakon toga će biti obaveza korisnika prostora da vrši dalju dezinfekciju.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
POLITIČKI MARKETING
072 Mirza Husetic 1

“Iako je trenutno zvaničan podatak 70 (slučajeva) do ovog trenutka, Prijedor je, ipak, po svemu sudeći, obavio korektno svoje poslove u domenu borbe protiv epidemije i znatno je manji broj (slučajeva) u odnosu na broj stanovnika u poređenju sa nekim drugim lokalnim zajednicama”, rekao je Đaković.

On je ponovio da su aktuelne mjere Republičkog štaba za vanredne situacije na snazi do 22. juna, a da će odluke o postupanju nakon toga datuma, takođe, donijeti Republički štab.

Podijelite članak
  • 418
    Shares
POLITIČKI MARKETING
072 Kenan Aida
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Preuzmite Android aplikaciju portala 072info - klikni ovdje da preuzmeš!

Počitajte još

Norveški ljekar tvrdi: Virus je mutirao

072info.com

Široki potvrdio, čak šest igrača koji su igrali protiv Sarajeva pozitivni na koronavirus

072info.com

Vanredno u KPZ-u Zenica nakon ulaska korone među zatvorenike i osoblje

072info.com
REKLAMA
KRAJ REKLAME

PLAKAT ARNEL ZAVRSNI