Portal 072info

Zbog smoga: Mladić s Grbavice krenuo kod prijatelja u kvartu pa završio u Vogošći

(Tekst je satiričnog karaktera)

Mladić inicijala D.A. rođen 1989. godine, ispričao je sarajevskim medijima svoju tužnu priču. On se, naime, uspio izgubiti u rodnom gradu. Desilo se to sinoć između 17 i 18 sati.

”Bilo je užasno. Prijatelj me pozvao na druženje kod njega u stanu, a inače stanuje nekoliko ulica daleko od mene. Krenuo sam, nešto sam se zamislio i nakon dvadesetak minuta obreo u potpuno nepoznatom okruženju. Zbunio sam se jer čitav život sam proveo na Grbavici, poznajem svaki njen dio, ali…”. govori D.A. u jednom dahu.

Nastavivši se kretati, uskoro je shvatio da je zalutao.

”U prvi mah bilo mi je smiješno. Čuj, izgubio se u vlastitom gradu. Haha, no, kad sam shvatio da je mrak, malo sam se prepao. Zaustavio sam taksi i pitao gospodina za upravljačem gdje se nalazim, a on je samo stisnuo papučicu gasa smijući se – grohotom.Nastavio sam se kretati jer već mi je bilo i pomalo hladno. Zatim sam ugledao žutu ploču s natpisom ‘Vogošća’. Shvatio sam svoju veliku grešku”, dodaje mladić koji je potom posjetio najbližu policijsku stanicu, a ljubazni službenici pokazali su put nazad i cijela avantura okončana je hepinedom.

Savjetujemo vam da zbog dramatično povećane koncentracije zagađenog zraka izbjegavate kretanje po ulicama bez potrebe kako biste spasili vaše zdravlje, ali i izbjegli tužni događaj opisan u prethodnim redovima. 

Satira je književni oblik u kojem se kritički ismijava pojedinac, grupa, država ili vlast. Često je korištena kao sredstvo političke borbe. Satira je vrsta komedije koja kritizira neke pojave ili karaktere, a bez želje da se osuđuju.

Radiosarajevo.ba

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box