Portal 072info

ZBOG SUMNJE DA SU ZBOLI J.R. : Dva lica lišena slobode

ZAPRATITE NAS NA FACEBOOKU, OSTANITE INFORMISANI!

Dana 23.11.2014. godine, u 16,45 sati, dežurna služba Policijske stanice Centar je obaviještena da je u ulici Vojvodića put na broju 6 došlo do upotrebe hladnog oružja, te da je jedno lice povrijeđeno.

Odmah nakon zaprimljene prijave o navedenom je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, a na lice mjesta su upućeni policijski službenici kako bi provjerili tačnost zaprimljene prijave i obezbjedili lice mjesta do dolaska uviđajne ekipe.

Izvršenim uviđajnim radnjama, kojim je rukovodio dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, utvrđeno je da su u kritično vrijeme licu J.R. iz Zenice, upotrebom hladnog oružja-noža, nanesene teške tjelesne povrede konstatovane u Kantonalnoj bolnici Zenica. Prema prvim operativnim podacima povrede oštećenom su nanesene od strane lica B.V. iz Zenice.

Danas, 24.11.2014. godine, oko 11,00 sati, policijski službenici su lišili slobode dva lica iz Zenice, koja se dovode u vezu sa ovim krivičnim djelom, a radi se o licima B.V., rođen 1988. godine i P.DŽ., rođen 1994. godine. Oni se trenutno nalaze u službenim prostorijama Sektora kriminalističke policije i nad istim je zavedena kriminalistička obrada, kako bi se utvrdile sve bitne okolnosti pod kojim su nanesene teške tjelesne povrede oštećenom J.R. iz Zenice, te utvrdili motivi izvršenja ovog krivičnog djela.

URED POLICIJSKOG KOMESARA

Podijelite članak