17A45EA1 89C3 4262 9EE2 8C69DB09095A
AUTOR: H.D.
DATUM: stu 25, 2021 @ 18:55
KATEGORIJA: BiH / Vijesti
FIXGEHALT

Začuđujući prizor zabilježili smo danas na jednom poslovnom objektu u blizini Vogošćanske petlje.

NER FIT

Naime, domišljati vlasnik je odlučio da povodom Dana državnosti BiH, pored državne, istakne i zastavu nekadašnje SFR Jugoslavije. Pritom treba navesti da je veličina zastave BiH bila manja u odnosu na jugoslovensku.

Zaista ostaje nejasno kakva se poruka šalje ovakvim činom?

Nismo sigurni da je autor imao na umu činjenicu kako je 1992. godine upravo pod zvijezdom petokratkom agresorska JNA bezdušno granatirala Sarajevo, a njegove građane snajperski terorisala sa okolnih brda.

Tekst se nastavlja nakon reklame

Okićena jugoslovenskom zastavom fašistička JNA je postala sluga velikosrpske politike iza koje je ostalo 11.541 ubijenih građana Sarajeva, od čega 1.601 dijete.

Tzv. bratstvo i jedinstvo preko noći je ugušeno kvrlju od strane prvih komšija. I dok su naivni građani Sarajeva i drugih gradova početkom aprila pred tadašnjom Skupštinom RBiH održavali mirovne mitinge, na Trebeviću i okolnim uzvisinama već uveliko su bile ukopane četničke snage, sve sa petokrakama na čelu i Sarajlijama na nišanu piše Hayat.

Nažalost, ubrzo su ih otrijeznili snajperski hici Karadžićevih SDS-ovaca sa obližnjeg Holiday Inna, što je definitivno označilo početak otvorene agresije na nezavisnu, međunarodno priznatu i suverenu državu.

Zbog svih nevino stradalih civilnih žrtava, hrabrih branilaca i šehida, ovakav postupak može se, u najmanju ruku, okarakterisati neumjesnim, da ne kažemo potpuno antidržavničkim.

Današnji datum nikako ne treba stajati u istoj rečenici sa obilježjima pod kojima se nasrtalo na njenu državnost!

LIDER