Zbog zloupotrebe položaja: Uhapšen državni ministar Miloš Lučić!

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
Preuzimanje tekstova dozvoljeno uz obavezno navođenje i linkanje izvora “072info”.

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) uhapsili su ministra za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine Miloša Lučića, saznaje portal Istraga.ba.

On je uhapšen po nalogu Tužilaštva Bosne i Hercegovine, a sumnjiči se sa zloupotrebu položaja.

Lučić je kadar Nenada Nešića i Demokratskog narodnog saveza.

Uhapšen je u teretani u Istočnom Sarajevu.
Prema informacijama Istrage, Lučić je osumnjičen  da je službenu karticu koristio za plaćanje privatnih usluga. Također je osumnjičen za uzimanje novca za fiktivna putovanja, kao i korištenje službenog automobila u privatne svrhe.

ČITAJ JOŠ:  SIPA ponovo upala KCUS: Pretresi zbog nesavjesnog liječenja i zloupotreba položaja

U službenom automobilu Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH, a koji je bio sastavni dio “eskorta” državnog ministra za ljudska prava i izbjeglice Miloša Lučića, preko međudržanih je granica krijumčarena droga. To su, ukratko, “operativna saznanja policijskih agencija prikupljena tokom višemjesečne istrage Tužilaštva BiH u okviru koje je, sredinom ove sedmice, uhapšen i pritvoren ministrov tjelohranitelj Miloš Nikolić.

“Tužilaštvo BiH provjerava operativna saznanja da je jedan od članova udruženja, osumnjičeni Miloš Nikolić, kao policijski službenik Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH, pored ostalog, vršio transport opojne droge iz susjednih država u Bosnu i Hercegovinu, koristeći se tom prilikom službenim vozilima a koji je neposredno raspoređen da obezbjeđuje Miloša Lučića, ministra u Vijeću ministara BiH s kojim je u kumskim odnosima, te isti poznaje policijske službenike što mu omogućava prelaske državne granice bez kontrola”, navedeno je u prijedlogu za određivanje pritvora Milošu Nikoliću koji je u subotu prezentiran na Sudu Bosne i Hercegovine.

ČITAJ JOŠ:  Akcija SIPA-e "Pilot", uhapšeno sedam osoba
072INFO TV