Portal 072info

Zbogom gužvama: Sinoć otvorena Sarajevska zaobilaznica!

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Dugo čekana Sarajevska zaobilaznica u blizini vijadukta Vlakovo, koja će olakšati prilaz glavnom gradu BiH i rasteretiti saobraćaj prema Hercegovini, otvorena je sinoć. Devet kilometara dugu dionicu Sarajevo sjever – Sarajevo zapad u promet je pustio direktor JP Autoceste FBiH, Ensad Karić.

“Puštanje u promet autoceste na Sarajevskoj zaobilaznici za nas je mnogo više nego puštanje u promet još jedne završene dionice. Građani Sarajeva, Bosne i Hercegovine su dugih deset godina strpljivo čekali ovaj trenutak. Ovih devet kilometara omogućava da se na ulazu u grad smanje gužve i da sam grad Sarajevo rasteretimo od nepotrebnih saobraćajnih gužvi”, rekao je prilikom otvaranja Karić.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Cestarina na autocesti na Sarajevskoj zaobilaznici neće se naplaćivati.

Otvaranju su prisustvovali i ministri iz Vijeća ministara, visoki dužnosnici Vlade FBiH, predstavnici diplomatskog kora i brojne javne ličnosti iz kulturnog i političkog života BiH, a prisutne je nastupom zabavljao dječiji hor Princess krofne, javlja Fena.

Ovaj građevinski projekat u posljednje je dvije godine obezbijedio posao za više stotina radnika, a izvele su ga domaće kompanije Euro-asfalt i ŽGP, piše agencija Patria.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Izgradnjom devet kilometara duge dionice, koja povezuju izgrađeni autoput od Zenice do Vogošće sa dijelom autoputa koji se od Sarajeva gradi prema Hercegovini, a čija je izgradnja koštala oko 36,8 miliona KM, domaća pamet izgradila je u roku i to po najvišim svjetskim standardima.

Ensad Karić, direktor JP Autoceste Federacije BiH, kaže da ovaj projekt ne znači samo manje gužve pilikom ulaska u glavni grad BiH, već jedan zamajac koji je bh. građevinarima otvorio vrata u bolju budućnost.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

“Naše firme koje su radile na izgradnji Sarajevske zaobilaznice, nakon ovakvih projekata stekle su reference koje im omogućavaju da učestvuju na tenderima bilo gdje u svijetu, bez obzira o kako velikim projektima se radilo”, kaže Karić.

“Izgradnju ove dionice preuzeli smo prije dvije godine, a onda u roku od samo deset mjeseci napravili autoput kojim će sada vozila nesmetano saobraćati. To nam govori samo jednu stvar, a to je da naša zemlja ima sposobne i vrijedne ljude”, dodaje Karić.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Sarajevska zaobilaznica najznačajniji je saobraćajni infrastrukturni projekt u posljednjih 30 godina u Sarajevu, piše Patria.

radiosarajevo.ba

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Zapratite nas na FB! (PROMO)