“Zbunjenje za javnost” Dženane Sivac: Veća šteta po VIK nego da je nestalo vode

Da posao portparola nije za svakoga, najbolje svjedoči ovosedmično saopćenje ViK-a Zenica koje je zbunilo javnost. Portparol Dženana Sivac poslala je saopćenje za medije da će biti uredno vodosnabdijevanje na području Zenice.

Osim brojnih novinara zatečenih saopćenjem, koje je valjda trebalo pokazati primjer spremnosti ViK-a na radove koji neće prouzrokovati prekid u vodosnabdijevanju, javnost je, također, ostala zbunjena. 

– Obavještavamo potrošače da će radi popravke kvara na cjevovodu privremeno biti obustavljena isporuka vode s izvorišta Kruščica. Ali ViK je poduzeo sve aktivnosti i akumuliranje potrebnih količina vode da zbog radova ne dođe do poremećaja u vodosnabdijevanju na području Zenice – stoji, između ostalog, u saopćenju. 

Nakon što je javnost na društvenim mrežama počela paničiti da ostaje bez vode, a vjerovatno i kada su u ViK-u više puta iščitali saopćenje, ponovo se oglasila Sivac, apelirajući redakcijama da u naslov stave podatak da vode neće nestati. 

Pokušala se nakon toga zaigrati i urednice, što je, vjerovatno, rezultat neprežaljene dugogodišnje funkcije na RTV-u Zenica. 

“Zbunjenje za javnost”, odnosno suvišno saopćenje koje je trebalo predstaviti preduzeće ViK kao pozitivan primjer, rezultiralo je kontraefektom i većom štetom nego da je na kraju i došlo do prekida u vodosnabdijevanju.

AVAZ – D. PAŠALIĆ

Prethodni članakStruka podijeljena da li će kamate rasti ili nastaviti da padaju
Sljedeći članakFadil Novalić čestitao 1. maj i dao novo obećanje građanima