Portal 072info

ZBUNJUJUĆA SITUACIJA NA GRANICAMA: Bh. građani ogorčeni, ulaze u Hrvatsku prije nego nastupe mjere

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Na granicama s BiH bilježi se intenzivniji saobraćaj, a brojni su građani Bosne i Hercegovine odlučili ući u Hrvatsku prije nego što na snagu stupe strože mjere, ali nema većih gužvi, barem zasad.

Na granici je, međutim, već nastala konfuzija zbog novih pravila koja je na današnjoj presici objavio Nacionalni stožer, a MUP je, kako prenosi N1, dobio preko 7.000 poziva u kojem se ljudi, svako sa svojom individualnom situacijom, raspituju pod kojim uvjetima mogu u Hrvatsku. 

POLITIČKI MARKETING
Rusmir Isak banner

-Došlo je do izmjene odluke Stožera koja stupa na snagu od 25.6. Uvodi se specifičan režim za građane BiH, Srbije, Kosova i Sjeverne Makedonije. Pitanja ima dosta, primjerice kako oni koji se nalaze u BiH moći ući u Hrvatsku. Morat će u 14-dnevnu samoizolaciju u svom domu ili u nekom drugom prostotu. To je destimulirajuće za sve koje misle putovati u BiH. Treba odgoditi sve što nije baš nužno. Naravno, postoje iznimke, a to su oni koji rade preko granice, oni koji tranzitiraju ili oni koji iz hitnih razloga moraju u Hrvatsku, kao što su liječnički pregled, sahrana… – rekao je Marin Bužančić iz granične policije na prijelazu Kamensko.

Građani BiH su ogorčeni, pogotovo oni koji žive u pograničnim dijelovima. Neki su novinarima na granici priznali kako prelaze u Hrvatsku upravo kako bi izbjegli obveznu 24-dnevnu samoizolaciju u koju će morati svi koji iz BiH prijeđu u Hrvatsku nakon ponoći.

POLITIČKI MARKETING
A19C0ACA 5A41 413B 9B35 318122A57EA5

-Imam kuću, idem da se mogu slobodno se kretati ovih dana – rekao je jedan građanin BiH. 

Drugi je rekao kako ne opravdava odluku te da prelazi granicu iz istog razloga. 

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
POLITIČKI MARKETING
26AD2F42 BF2A 4C5A 8220 19E3E77138F4

-Ne opravdavam, nikako. Cijela Europa je zaražena. Dijete mi je dole, idem po dijete, dok mogu. Neću se vratiti prije ponoći, važno je ući –  kazao je muškarac. 

-Moglo bi se bar za pogranični pojas propuštati, kako s jedne, tako i s druge strane – rekao je  jedan stariji čovjek na graničnom prijelazu kod Slavonskog Broda..

Podijelite članak
  • 3
    Shares
POLITIČKI MARKETING
072 Kenan Aida
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

Zdravstveni sistem u Hrvatskoj “puca”, za ispomoć u bolnicama angažuju i studente

072info.com

Stejt department kritikovao bh. vlasti

072info.com

Nove mjere u Hrvatskoj: Ograničavaju se okupljanja, zabrana prodaje alkohola poslije ponoći

072info.com
REKLAMA
KRAJ REKLAME

5C469C74 8C17 4B98 BDF1 9CFAAF69C4F6