ZDK: Počela sa radom Komisija za borbu protiv korupcije

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
Preuzimanje tekstova dozvoljeno uz obavezno navođenje i linkanje izvora “072info”.

Na četvrtoj sjednici Skupštine Zeničko-dobojskog kantona Odlukom o imenovanju stalnih radnih tijela formirana je Komisija za borbu protiv korupcije koja će raditi u službi građana području Zeničko-dobojskog kantona.

Komisija za borbu protiv korupcije u ZDK održala je svoju prvu sjednicu na kojoj su dogovorene aktivnosti koje će se provoditi u mandatnom periodu od četiri godine, a poseban značaj je dat obavještavanju javnosti i građana o njenom postojanju i radu.

ČITAJ JOŠ:  Mujo Aganović: Niko nema pravo da provocira građane ove zemlje, čak ni američki ambasador

S tim u vezi članovi Komisije za borbu protiv korupcije u ZDK pozvali su sve građane na saradnju, a sve u cilju preventivnog djelovanja i sprječavanja korupcije i iniciranja ispitivanja i razmatranja slučajeva korupcije na području kantona.

Svi građani koji žele prijaviti korupciju to mogu učiniti pismeno putem pošte, e-mailom na adresu skupstina@zdk.ba ili lično predajom prijave na protokol Zeničko-dobojskog kantona u Zenici, zgradi RMK Prometaa, u sjedištu Kantona.

Komisija će po vlastitom saznanju ili po podnesenim prijavama o uočenim i prijavljenim pojavama korupcije obavještavati nadležne organe za poduzimanje daljnjih aktivnosti.

ČITAJ JOŠ:  Na posao za prodavačicu javilo se 120 djevojaka sa fakultetom!

Klix.ba

072INFO TV