ZDK: Policijski službenici izdali 109 prekršajnih naloga zbog vožnje pod dejstvom alkohola

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona su u vremenskom periodu od 01.05. do 03.05.2015. godine, realizovali akciju pojačane kontrole vozača motornih vozila na magistralnim, regionalnim i lokalnim putevima u Zeničko-dobojskom kantonu, sa posebnim akcentom na kontrolu alkoholiziranosti vozača. Aktivnosti policijskih službenika bile su usmjerene na preduzimanje represivnih mjera prema vozačima zbog činjenja prekršaja vožnjom pod dejstvom alkohola, shodno Zakonu o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH, te su sankcionisani počinioci i drugih prekršaja iz pomenutog zakona.

ČITAJ JOŠ:  NAUČNO DOKAZANO: Vodica za ispiranje usta izaziva karcinom

Prilikom naznačene akcije kontrolisano je 1.128 vozila u saobraćaju, kojom prilikom je po pitanju alkoholiziranosti vozača izdato 109 prekršajnih naloga.

Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona apeluje na vozače da se pridržavaju zakonskih odredbi u pogledu uslova pod kojima mogu upravljati vozilom, te da se pridržavaju svih saobraćajnih propisa, kako bi zaštitili sebe, lica koja prevoze, te druge učesnike u saobraćaju.

GODISNJICA
MARKETING