Portal 072info

ZDK Posao dobila još 82 pripadnika boračke populacije (FOTO)

Ministarstvo za boračka pitanja Zeničko-dobojskog kantona uspješno je finaliziralo postupak vezan za varijantu B Programa posticaja samozapošljavanja, dodjelom Ugovora za sufinansiranje.

Ministarstvo je uspjelo u 2015. godini, egzistencijalno zbrinuti preko 120 porodica te preko 50 porodica u 2016. godini, i to kroz projekat zapošljavanja u preduzećima. Današnje potpisivanje Ugovora o sufinansiranju samozapošljavanja- varijanta B, je treća faza u kojoj se, od strane Ministarstva, finansijski podržava najviši nivo, a to je vlastita privatna inicijativa.

Po navedenom Programu, koji je Vlada Zeničko- dobojskog kantona prvi put pokrenula 2016.godine, ukupno je 82 korisnika, pripadnika branilačke populacije, iz svih općina Zeničko- dobojskog Kantona, potpisalo ugovore. Ovim programom podstiče se razvoj male privrede, posebno privrednih subjekata u vlasništvu pripadnika branilačke populacije.

Kroz varijantu B navedenog programa odnosno okončanjem procedure potpisivanja ugovora, za navedene korisnike Ministarstvo je odvojilo 7.000,00 KM po korisniku, što ukupno čini iznos od 574.000,00 KM.

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box