ZDK- Skupština u petak po hitnom postupku usvaja rebalans budžeta za 2020.

Podijelite vijest

Zastupnicima Skupštine Zeničko-dobojskog kantona (SZDK) odaslani su pozivi za hitnu, 20. sjednicu ZDK, koja će se održati u petak, 10. aprila, s početkom u 10.00 sati – potvrdio je Feni predsjedavajući Ćazim Huskić.

Skupština će po hitnom postupku raspravljati i usvajati prijedlog Izmjena i dopuna budžeta ZDK za 2020. godinu te o prijedlogu Odluke o dopunama Poslovnika SZDK.

-Poziv za sjednicu dobit će svi zastupnici pa vjerujem da ćemo imati kvorum da usvojimo sva dokumenta, koja će se naći na dnevnom redu. Nakon usvajanja Odluke o dopuni Poslovnika SZDK, u narednom ćemo periodu sjednice SZDK i Kolegija SZDK u vanrednim okolnostima moći održavati i posredstvom informacionih tehnologija, bez fizičkog prisustva u sali SZDK- kaže Huskić.

ČITAJ JOŠ:  Tarik Halilović: Zakon o sportu prioritet novog saziva Skupštine ZDK

On napominje da će sjednici moći prisustvovati i novinari, ali će, zbog manjka prostora te zaštite zdravlja novinara i zastupnika, zasjedanje pratiti s razglasa i na hodniku ispred skupštinske sale.

Zastupnici će, kako nam je potvrdio jedan naš neimenovani izvor, u petak po skraćenom postupku raspravljati o prijedlogu Zakona o uvjetima koje treba ispunjavati Kantonalna bolnica Zenica za stjecanje statusa univerzitetske bolnice te po hitnom postupku o prijedlogu Zakona o dopuni Zakona o poticanju razvoja male privrede.

Fena


Podijelite vijest