Portal 072info

ZDK: Tražite pravedniju raspodjelu novca u FBiH

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Zastupnici Skupštine Zeničko-dobojskog kantona jednoglasno su usvojili zaključak da se u Federalnom parlamentu BiH pokrene inicijativa za izmjene Zakona o pripadnosti javnih prihoda FBiH, kako bi se građani ovog kantona doveli u ravnopravan položaj s ostalim kantonima. Od zastupnika s područja ZDK-a, svih stranaka koje participiraju u Federalnom parlamentu, zatraženo je jedinstvo u nastupu prilikom rasprave o izmjeni spomenutog zakona na nivou Federacije BiH.

– Sve što tražimo je da se ponovno pokrene ova inicijativa, jer je očigledno da su stanovnici ovog kantona oštećeni u raspodjeli javnih prihoda i da bi se puno kvalitetnije živjelo u ZDK-u da se utvrdi pravilna raspodjela svih prihoda. Drugi dio našeg zahtjeva odnosi se na izabrane i imenovane zvaničnike iz naših sredina kojima sugerišemo da rade i podrže provođenje našeg zaključka – kaže Ibrahim Plančić, predsjednik Kluba poslanika SDA u Skupštini ZDK-a.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Kantonalni zastupnici su bez rasprave, sa 20 glasova ‘za’, šest suzdržanih i bez glasova ‘protiv’, podržali izvještaj o izvršenju budžeta za 2014. Zeničko-dobojski kanton je tokom prošle godine, i pored kreditnih sredstva, zabilježio deficit od 15,8 miliona KM.

 

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME