ZDK – Završen projekt edukacije stručnog kadra u oblasti socijalne zaštite

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

U organizaciji Ministarstva za rad, socijalnu politiku i izbjeglice Zeničko-dobojskog kantona, a uz finansijsku podršku Federalnog ministarstva rada i socijalne politike,  u ZDK-u je  uspješno  realizovan projekt „Modularni program edukacije za stručni kadar pri centrima za socijalni rad, općinskim službama nadležnim za poslove socijalne zaštite i ustanovama socijalne zaštite“.

U okviru realizacije projekta, održano je šest edukativnih radionica za 31 učesnika iz 17 ustanova i nadležnih općinskih službi socijalne zaštite sa područja Zeničko-dobojskog kantona.

ČITAJ JOŠ:  Vodostaji svih rijeka u ZDK u padu: Nije bilo novih izlijevanja

Navedeni projekt je realizovan s ciljem povećanja kvaliteta i efikasnosti usluga i podrške reformskim aktivnostima u oblasti socijalne zaštite, a u okviru mjere „Povećanje kapaciteta ustanova socijalne zaštite” i Akcionog plana za implementaciju Strategije razvoja ZDK.

Ovim projektom, učesnicima je omogućena dodatna edukacija o temama „Supervizija i samozaštita“, „Reforma socijalne zaštite sa naglaskom na izvaninstitucionalno zbrinjavanje djece bez roditeljskog staranja“, „Uloga centara za socijalni rad/službi o pitanju jačanja usluge usvojenja i hraniteljstva – od promocije usluge do educiranih potencijalnih usvojioca i hranitelja“, zatim „Nove metode u radu sa porodicama u riziku od razdvajanja“, „Mentorstvo za socijalno uključivanje“ i „Vođenje slučaja“.

ČITAJ JOŠ:  Premijerka Mehmedić razgovarala s delegacijom EBRD-a o projektima u ZDK-u

Realizacija projekta je planirana i u okviru prijedloga mjera za provedbu dokumenta “Politike zaštite djece bez roditeljskog staranja i porodica pod rizikom od razdvajanja u FBiH”.

GODISNJICA
MARKETING