Portal 072info

ZDK – Završen projekt edukacije stručnog kadra u oblasti socijalne zaštite

U organizaciji Ministarstva za rad, socijalnu politiku i izbjeglice Zeničko-dobojskog kantona, a uz finansijsku podršku Federalnog ministarstva rada i socijalne politike,  u ZDK-u je  uspješno  realizovan projekt „Modularni program edukacije za stručni kadar pri centrima za socijalni rad, općinskim službama nadležnim za poslove socijalne zaštite i ustanovama socijalne zaštite“.

U okviru realizacije projekta, održano je šest edukativnih radionica za 31 učesnika iz 17 ustanova i nadležnih općinskih službi socijalne zaštite sa područja Zeničko-dobojskog kantona.

Navedeni projekt je realizovan s ciljem povećanja kvaliteta i efikasnosti usluga i podrške reformskim aktivnostima u oblasti socijalne zaštite, a u okviru mjere „Povećanje kapaciteta ustanova socijalne zaštite” i Akcionog plana za implementaciju Strategije razvoja ZDK.

Ovim projektom, učesnicima je omogućena dodatna edukacija o temama „Supervizija i samozaštita“, „Reforma socijalne zaštite sa naglaskom na izvaninstitucionalno zbrinjavanje djece bez roditeljskog staranja“, „Uloga centara za socijalni rad/službi o pitanju jačanja usluge usvojenja i hraniteljstva – od promocije usluge do educiranih potencijalnih usvojioca i hranitelja“, zatim „Nove metode u radu sa porodicama u riziku od razdvajanja“, „Mentorstvo za socijalno uključivanje“ i „Vođenje slučaja“.

Realizacija projekta je planirana i u okviru prijedloga mjera za provedbu dokumenta “Politike zaštite djece bez roditeljskog staranja i porodica pod rizikom od razdvajanja u FBiH”.

Podijelite članak

Počitajte još

Okončana isplata poljoprivrednih podsticaja u ZDK za 2019. godinu

072info

Primijer Ganić primio takmičarke i trenera SKOSI Zenica

072info

U ime Vlade ZDK: Ministar Nikolić potpisao Kolektivni ugovor za državne službenike i namještenike

Redakcija

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box