31f37af9ea40c73f3b878915eeed37a9
AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: Regija / Sport

Zdravko Mamić, nekada prvi čovjek zagrebačkog Dinama, koji se već neko vrijeme nalazi se u BiH, nakon što je nepravomoćno osuđen za pljačku više od 300 miliona kuna, večeras se oglasio na svom Facebook profilu.

Mamić je “priznao je krivicu” za sve dobro što je Dinamo napravio u Evropi. Modri su večeras osigurali plasman u nokaut fazu, a jedina su ekipe u evroskim takmičenjima koja nije primila gol.

– Kriv sam što sam sa saradnicima stvorio stroj zvan GNK Dinamo koji je večeras samljeo evropskog velikana Feyenoord Rotterdam u gostima!

Kriv sam što sam postavio temelje ekipi kojoj jedinoj u Evropi ove sezone nije niko zabio gol!

Kriv sam što radimo svakog dana na poboljšanju uvjeta u kojima se bruse novi svjetski fudbalski dijamanti!

Kriv sam što sam nagovorio brata da se žrtvuje i preuzme ulogu trenera Dinama pod neviđenim pritiskom!

Kriv sam što je još jednom pokazao kakva je trenerska veličina!

Kriv sam što nakon ljetnih medijskih natpisa da u Dinamu traje rasprodaja ove jeseni igramo najuvjerljivije evropske fudbalske utakmice u novijoj historiji!

Kriv sam što vučemo hrvatski fudbal i koeficijent kao maglev vlak!

Oprostite i uživajte večeras uz poštivanje mjera, otvorite najbolju bocu koju imate Dinamovke i Dinamovci i nazdravite sjajnim dečkima, treneru i stručnom štabu, oni su to zaslužili! Čestitam svima bez kojih ovog uspjeha ne bi bilo – našim zlatnim tetama čistačicama, kuharima, kuharicama, radnicima na održavanju terena i stadiona, portirima, oružarima, trenerima u fudbalskoj školi, zaštitarima, djelatnicima, upravi, stručnom štabu i igračima. Ovaj uspjeh je vaš uspjeh – napisao je Mamić.

🥂 Kriv sam što sam sa suradnicima stvorio stroj zvan GNK Dinamo koji je večeras samljeo europskog velikana Feyenoord…

Objavljuje Zdravko MamićČetvrtak, 3. prosinca 2020.

Faktor