Zdravko Mamić gubi bitku: Četiri njegova čovjeka istjerana iz Dinama

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Nastavljaju se “dvorske borbe” i “rat struja” u redovima hrvatskog nogometnog prvaka zagrebačkog Dinama.

Na sjednici Izvršnog odbora GNK Dinama, koja je održana 2. februara, većinom glasova iz klupskog članstva isključeni su Miroslav Rožić, Andrej Meniga, Nikola Polak i Damir Zorić.

Zdravko Mamić: U bjekstvu u BiH

Rožić je do sada obavljao dužnost predsjednika Nadzornog odbora. Meniga i Polak su bili članovi Nadzornog odbora. Zorić je bio član Izvršnog odbora.

ČITAJ JOŠ:  Mamić poručio: Povlačim se iz borbe za Dinamo

Sva četvorica su u previranjima u klubu stala su na stranu Zdravka Mamića, bjegunca od hrvatskog pravosuđa. Mamić, koji je u bjekstvu u Bosni i Hercegovini, i pravomoćno je osuđen na šest i po godina zatvora za privredni kriminal i izvlačenje 15 miliona eura iz Dinama.

Iz Maksimirske 128 su poručili kako su Rožić, Meniga, Polak i Zorić “svojim kontinuiranim postupanjima od 12. decembra 2022. do dana donošenja ove odluke postupali protivno ciljevima Kluba”.

Navodi se da su u više navrata postupali na način koji je protivan Statutu, iako su bili upoznati sa svojim jasnim obavezama i dužnostima, prenosi HRT.

ČITAJ JOŠ:  Mamić poručio: Povlačim se iz borbe za Dinamo

Narušili ugled kluba

“Na sjednici je Izvršni odbor zaključio da se radi o postupanjima kojima se nesumnjivo ruši dignitet i ugled Kluba. Ruši se i ugled svih članova Kluba. Navedeni članovi postupali su iznoseći difamirajuće, neistinite i uvredljive tvrdnje.

Donesen je i zaključak Izvršnog odbora da su isti članovi Kluba posljednju odluku Gradskog ureda za opću upravu i imovinsko-pravne poslove Grada Zagreba donesenu 25. januara 2023. godine nakon provedenog nadzora proglasili pravno neosnovanom i ”duboko politiziranom i pravno manjkavom”.

ČITAJ JOŠ:  Mamić poručio: Povlačim se iz borbe za Dinamo

Time su također naštetili ugledu Kluba”, objavio je Dinamo.

Naglašava se kako je članstvo u klubu uvjet za članstvo u upravljačkim tijelima GNK Dinamo.

GODISNJICA
MARKETING