Portal 072info

Zdravstveni radnici ponovo štrajkovali u KBZ, posljednji štrajk upozorenja (FOTO)

Predsjednik Nezavisnog strukovnog sindikata radnika zaposlenih u zdravstvu u FBiH Ermin Čehić je izjavio da se nada da je ovo posljednji štrajk upozorenja i da neće doći do generalnog štrajka.

“Nikakav odgovor nismo dobili od Kantona i danas zahtijevamo identične stvari kao i prošli put. Tražimo bolje uvjete rada, potpisivanje kolektivnih ugovora, sprečavanje odlaska najkvalitetnijeg kadra te da se vrijednost boda vrati na 0,95 sa trenutnih 0,80”, izjavio je Čehić.

Zdravstveni radnici su izrazili zabrinutost zbog kredita od 16 miliona KM kojim Kantonalna bolnica Zenica planira pokriti dugovanja.

“Uz kredit ne znam kako će nam plaćati plaće i tople obroke. I nikako mi nije logično da Zavod zdravstvenog osiguranja koji nama plaća osiguranje ima regres, a mi ne, i zahtijevamo da se i njima ukine”, dodao je Čehić.

img_20161202_134925

Na transparentu koji su danas držali u holu Kantonalne bolnice Zenica za vrijeme 30-minutnog štrajka zdravstveni radnici su tražili bolje uslove rada i boravka za pacijente te su istakli da Kantonalna bolnica Zenica mora biti prioritet.

klix
Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box