Zeleno botovsko ludilo

Kandidatura Denisa Bećirovića ima isključivi i jedini cilj oduzeti glasačko tijelo Željku Komšiću i omogućiti da Dragan Čović uđe u Predsjedništvo. Ulazak Dragana Čovića u Predsjedništvo direktno znači i početak nestanka države Bosne i Hercegovine, jer u tom slučaju će Dodik i Čović u Predsjedništvu… Nešto. Sve stranke opozicije vode izdajnici, rade za Čovića i vode BiH u nestanak i haos, a Bošnjake u poziciju Palestinaca. Evropska unija, tj. križari, podržavaju ujedinjenje opozicije jer im je cilj podijeliti BiH i razbiti Bošnjake, koje mrze zato što su muslimani.

Ako vam sve ovo zvuči kao jedno bezumno, ultrašovinističko, zavjereničko paranoisanje nestabilnog uma, potpuno ste u pravu. No, upravo je naveden presjek fekalnih teorija i tvrdnji koje su SDA botovski kanali direktno, a stranački mediji nešto indirektnije, sručili u bh. javni prostor nakon što su opozicione stranke objavile da će Denis Bećirović biti njihov zajednički kandidat.

Neko razuman bi postavio pitanje: ako već toliko brinu da će HDZ dobiti poziciju u Predsjedništvu, nije li onda logično da se Izetbegović povuče i punu podršku pruži drugom kandidatu SDA Željku Komšiću?

No, razum i civilizirani politički okvir odavno nisu nešto što ima dodirnih tačaka sa SDA. Budući da se nikakvim razumnim argumentima ne može više braniti katastrofalna, kriminalna, ponižavajuća vladavina SDA, ostaje još autokratski manir da se, u stilu Kim Jong-una, fantastičnim imbecilnim teorijama zavjera o izdajnicima, paklenim planovima, unutrašnjim i vanjskim neprijateljima, pokuša utjecati na emocije vjerski i nacionalno ostrašćenog, neobrazovanog dijela bošnjačkog naroda i preko njihovih glasova na vlasti održati kriminalna mašinerija koja je odavno samoj sebi svrha.

Nasreću, bošnjački je narod mnogo inteligentniji nego što to smatraju rukovodioci SDA, čije ludilo vlasti ulazi u posljednju malignu fazu. Što ih prije skine s aparata vlasti, bit će bolje svima. Osim njima samima.

Copy

Avaz

Prethodni članakDrljača: Dom naroda Parlamenta FBiH sutra glasa o zakonu o materijalnoj podršci porodicama sa djecom
Sljedeći članakU junu za tri znaka se život okreće naglavačke