Zelenski uputio novu poruku: Gađaju tvornicu hljeba, to nisu ljudi

7BFA70FC 2EEA 4FDD 891F 10C777CC7FDA
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelensky, već sada se sa sigurnošću može tvrditi, već dobio jednu bitku protiv ruskog predsjednika Vladimira Putina. Pobijedio ga je na polju odnosa s javnosti, odnosno u porukama kojima nastoji održati i podići moral svojim sunarodnicima. Ruska intervencija u Ukrajini od Zelenskog je, to je definitivno, napravila lidera zemlje, a taj status je stekao, između ostalog, zahvaljujući i porukama koje je upućivao. Još od prvih, kada je SAD-u, koje su mu ponudile evakuaciju, odgovorio: “Nama treba oružje, a ne prevoz”, do danas, njegove poruke odišu patriotizmom, ali i ličnom hrabrošću.

ČITAJ JOŠ:  Ukrajina tvrdi da je ruskim trupama rečeno da rat mora završiti do 9. maja

Takva je i posljednja video poruka koju je postavio na Facebooku.

– Ostajem u Kijevu. Ne idem nigdje. Ničega i nikoga se ne bojim. Ostajem koliko je potrebno da pobijedimo u našem patriotskom ratu, poručio je, između ostalog, Zelensky.

U svojoj poruci govorio je i o ruskom granatiranju ukrajinskih gradova, rekavši i kako su u Makarovu, u Kijevskom okrugu, gađali i staru tvornicu hljeba.

– Zašto? Staru tvornicu kruha. Razmislite malo o tome, napad na tvornicu kruha. Tko morate biti da biste tako nešto učinili. I uništili su još jednu crkvu u Žitomirskoj oblasti, crkvu Blažene Djevice sagrađenu 1862. To nisu ljudi, izjavio je Zelensky.

ČITAJ JOŠ:  RUSKI MEDIJI OBJAVILI NOVI PLAN NAPADA NA UKRAJINU: Krajnji rok je 9. maj

U jednom trenutku je čak prišao i prozoru i pokazao panoramu Kijeva, kako bi time dokazao da je njegov snimak autentičan i da se zaista i dalje nalazi u ukrajinskoj prijestonici.

Oslobođenje

7BFA70FC 2EEA 4FDD 891F 10C777CC7FDA
GODISNJICA
MARKETING