Želite da uklonite svoje ime sa Googla? U ovih 10 koraka to možete uraditi

Uz ove korake možete ukloniti adresu svoje e-pošte, osobni broj telefona, adresu stanovanja, ali i brojne druge stvari koje ne želite da drugima budu na raspolaganju.

Funkcija “Ukloni ovaj rezultat” trenutačno je u fazi beta testiranja. Ova opcija može biti koristan alat za uklanjanje određenih osobnih podataka iz rezultata Google pretrage.

Važno je napomenuti da to ne znači da će ti podaci biti izbrisani s interneta ili s određene web stranice. Oni će i dalje postojati, ali neće biti vidljivi kada neko upiše vaše ime u Google pretraživač, što će otežati pronalaženje tih informacija.

Postoji nekoliko načina na koje možete podnijeti zahtjev za uklanjanje određenih informacija.

Ako želite ukloniti svoj broj telefona, e-mail ili kućnu adresu, evo kako to možete učiniti:

  1. Pretražite svoje ime na Googleu.
  2. Kliknite na tri okomite točke pored web stranice na kojoj se nalaze podaci koje želite ukloniti.
  3. Odaberite opciju “Ukloni rezultat” u gornjem desnom kutu.
  4. Pojavit će se pet opcija. Za broj telefona, e-poštu i kućnu adresu odaberite “Prikazuje moje osobne kontaktne informacije.” Za druge zahtjeve kliknite na strelicu pored odgovarajućih polja.
  5. Kliknite na strelicu s desne strane i zatim tri puta na “Nastavi” nakon što pregledate Googleove uvjete i prijavite se na svoj Google račun.
  6. Unesite svoje ime i odgovarajuće kontakt podatke koje želite ukloniti. Na primjer, ako želite ukloniti svoj osobni broj telefona, provjerite jesu li podaci točni.
  7. Kliknite na “Nastavi.”
  8. Kliknite na “Pošalji.”
  9. Možete kliknuti na “Završeno” kako biste se vratili na stranicu Google pretraživanja.
  10. Ako želite pregledati svoje zahtjeve, kliknite na opciju “Idi na zahtjev za uklanjanje.”

Nakon što podnesete zahtjev, postupak može potrajati nekoliko dana. Google će vas obavijestiti putem e-mail adrese koju ste unijeli pri odluci o uklanjanju. Također možete provjeriti status zahtjeva putem svojeg Google računa.

Raport.ba

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE