Portal 072info

Želite ljubiti nezaboravno? Otkrivamo 5 trikova koji će vam u tome pomoći

Studije su dokazale kako osobe koje izmijene barem jedan poljubac dnevno rjeđe imaju saobraćajn nesreće, manje su bolesni i čak imaju bolja primanja od osoba koje nisu sklone razmjenjivanju nježnosti. Znate li kako se pravilno ljubiti?

Iako mnogi smatraju da poljupci ne zahtijevaju nikakvu pripremu pokušajte na trenutak razmisliti o njemu, šta vam se sviđa, a što ne, koga biste željeli poljubiti, koga ne i zašto… Istraživanja su dokazala i da je poljubac prvi korak u priči o intimnosti te savjetuju da dan započnete i završite upravo poljupcem, piše “Ordinacija“.

Diktirajte tempo kakav vama paše, ali ga ne preskačite i zapamtite – najljepši poljupci su oni neočekivani.

1. KORISTITI RUKE

Nemojte biti pasivni učesnici, prisjetite se čemu ruke služe. Nemojte riskirati da vas proglase ukočenom ženom s metlom, inertnom ili nepokretnom(im).

2. ZA PROMJENU – ŠUTITE

Kada je vrijeme za poljubac ne govorite – čak i ako ste najbrbljavija osoba u društvu. To je vrijeme tišine u kome uživaju i sramežljive i opuštene osobe.

3. NE KRITIKUJTE KADA VAS LJUBE

Partner ili partnerica se trude i nemojte ih demotivisati prigovoranjim. U poljupcu budite iskreni i svojim primjerom partneru pokažite šta volite.

4. NE GRIZITE

Radi se o poljupcu, ne o borbi. Ima ljudi koji vjeruju da je grickanje partnerovih usana simpatična i ugodna gesta, ali morate se složiti da je to daleko od istine. Blagi ugriz je dobrodošao, ali samo ako partner to dopusti i ako ga “utješite” naknadnim milovanjem usnama.

5. ZATVORITE OČI

Možda niste znali, ali kad se ljubimo, zjenice se šire i to je jedan od glavnih razloga zašto držimo oči zatvorene kad se strastveno ljubimo. Sam čin uzbudi naš živčani sistem, osjetimo spolnu želju pa zjenice postanu veće i osjetljivije na svjetlost.

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box