Želite spriječiti mamurluk: Uz ovih 7 savjeta uspjet ćete lako

Sinoć ste se ponovno napili? Događa se i najboljima. Iako niste planirali popiti baš toliko, to vam neće pomoći drugo jutro kad vas ‘zvizne’ mamarluk. Najbolji lijek je piti malo ili umjereno, no o tome treba misliti ranije. Ako se ipak dogodi da ponovno pretjerate s alkoholom, pomoći će vam ovih nekoliko savjeta, barem tako tvrdi portal Prevention.

1. Pripremite tijelo

Pojedite zdravi obrok prije izlaska, neka sadrži žitarice i vlakna te nezasićene masnoće. Takvu hranu želudac dulje probavlja, a i ima veću hranjivu vrijednost zbog čega će vam jetra moći podnijeti više alkohola. U svakom slučaju nemojte piti na prazan želudac.

2. Pijte vodu uz alkohol

Čaša vode nakon svake runde pića pomoći će vam da se hidrirate i smanjite diuretični učinak koji alkohol ima na tijelo. Ujedno, vjerojatno ćete u sebe unijeti manje alkohola budući da pijete i vodu.

Copy

3. Nabavite kokosovu vodu

Čim dođete kući popite barem 2.5 decilitara kokosove vode ili pića kojeg sadrže elektrolite koji se pojačano troše zbog alkohola

4. Uzmite aspirin

Popijte tabletu aspirin s čašom vode prije spavanja. Masne kiseline koje pomažu oslabiti upalu a sastojci su lijeka, mogu smanjiti jačinu mamurluka. Dodatnu tabletu popijte ujutro s više vode.

5. Prije izlaska popijte vitamin B

Jetra pojačano troši B vitamin kako bi razgradila alkohol, zbog toga je dobro pripremiti jetru za izlazak.

6. Osvježite se juhom

Juhe su tekuće i slane te zbog toga gode tijelu nakon provoda. Najbolja juha ipak je juha od rajčice jer sadrži puno kalija koji se pod pojačanim naporom troši, a kalij je važan i za zdravlje srca.

7. Vježbajte

Teorija o prednostima koje donosi znojenje je mit jer jetra jedno piće probavlja tijekom jednog sata, no vježba je dobra jer se tijekom nje otpušta hormon endorfin zbog kojeg ćete se osjećati bolje. Osim toga, osjećat ćete barem malo slabiju grižnju savjesti zbog svih kalorija koje ste zahvaljujući alkoholu unijeli u tijelo.

Prethodni članakPolicija u Brčkom pronašla Avganistance u kamionu iz Makedonije
Sljedeći članakBrojni posjetioci i ovog vikenda uživali u Elite Clubu (FOTO)