Željela je da vozi kamion, a završila na TV – u: Ovo je istina o životu Nikoline Pišek

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

Nikolina Pišek Ristović je voditeljica, glumica i fotomodel. Rođena je 8. aprila 1976. godine u Zagrebu gdje je i provela djetinjstvo. Uglavnom se družila sa dječacima zbog čega je često kući dolazila sa ogrebotinama, pretučena ili džepova punih glista. Željela je da postane profesionalni vojnik ili vozač kamiona.

Nikolinin otac je po profesiji bio mašinski inžinjer, a majka je kratko radila kao kostimograf u Hrvatskom narodnom pozorištu. Posao je napustila da bi brinula o Nikolini koja je bila izbačena iz tri vrtića zbog nestašluka koje je pravila. Ljubav prema sportu je naslijedila od oca koji se rekreativno bavio boksom zbog čega je i ona počela da ga trenira. Majka je željela da je upiše na balet, ali Nikolinu to nije interesovalo.

Osam godina se bavila ritmičkom gimnastikom i nastupala je za republičku reprezentaciju. Završila je jezičku gimnaziju u Zagrebu, a tokom te četiri godine je pokušala da pokrene svoj biznis kako bi zaradila novac za izlaske. Sa drugom je otvorila modnu agenciju u prostoriji mjesne zajednice gdje su dovodili djevojke, naplaćivali im članarinu i učili ih kako da se ponašaju na sceni. Čim su roditelji saznali za ovaj poduhvat, uslijedila je kazna.

Kćerku Hanu Leonardu je rodila kada je imala 21. godinu. Sa njenim ocem, novinarom Markom Cigojem, je bila u vezi, ali oboje su bili suviše mladi za brak. Upisala je dizajn na arhitekturi, a paralelno je radila honorarne poslove kako bi izdržavala svoje dijete. Iznajmila je stan, a roditelji i profesori su joj izlazili u susret kad je bilo potrebno.

Prije nego što je upoznala supruga Vidoja, smatrala je da joj je dovoljno to što je rodila dijete i da joj brak uopšte nije potreban. Nakon dva mjeseca upoznavanja, započeli su vezu koju su 2013. godine krunisali brakom. Vjenčali su se u Monte Karlu, a svadba je trajala tri dana.

Vidoje Ristović je po profesiji bio historičar umjetnosti, a kao i Nikolina, ima kćerku iz prvog braka koja se zove Matea. 2. decembra 2014. godine par je dobio djevojčicu kojoj su dali ime Una Sofija.

Nikolina trenutno živi na relaciji Beograd – Zagreb u koji često putuje kako bi vrijeme provodila sa starijom kćerkom. Od estetskih korekcija, Nikolina je priznala da je operisala nos.

Mediji su je povezivali sa italijanskim preduzetnikom Andreom Galinijem, iranskim princom Kamranom Pahlavijem, zagrebačkim preduzetnikom Tomislavom Totićem, rekorderom u ronilačkim disciplinama Kristijanom Curavićem, preduzetnikom Matijom Ćorkovićem i fudbalerom Nišom Saveljićem.

Što se karijere tiče, novinarstvo je učila u HRT-ovoj emisiji „Glamur kafe“. Nakon njenog ukidanja je sa kolegom Marijom Petrekovićem vodila emisiju „Špica“. U ulozi voditeljice našla se i u emisijama: „Na domaćem terenu“, „Red Karpet Lajt“, „Farma“ i „In Magazin“. 2007. godine je učestvovala u takmičenju „Ples sa zvezdama“, a partner joj je bio Ištvan Varga.

2008. godine se predstavila u muzičkom takmičenju „Operacija trijumf“ koje je vodila sa Anom Mihajlovski, Milanom Kalinićem i Draganom Marinkovićem Macom. 2011. godine je sklopila ugovor sa RTV Pinkom i vodila je rijaliti šou program „Veliki brat“.

Nikolina je snimila duet „Idemo do mene“ sa pjevačem Sašom Kovačevićem, a njen dio se sastoji od šaputanja teksta. Reper Deniro joj je posvetio pjesmu „Svi vole Nikolinu Pišek“.

2013. godine je prešla na B92 gdje i dalje, sa kolegama Nevenom Madžarević, Vladimirem Đorđevićem i Ivanom Tomićem, vodi emisiju „Bulevar B92“. Takođe se oprobala i u glumačkim vodama pa je tumačila ulogu Lucije Elezović u seriji „Najbolje godine“. Bila je serviserka frižidera u „Bračnim vodama“, Glorija u seriji „Bitange i princeze“ i glumila je samu sebe u „Ludoj kući“.

Espreso