Portal 072info

Željeznicama FBiH odobreno 7,6 miliona KM: Planira se i pruga od Vareša do Banovića

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Federalna vlada usvojila je 7.673.000 KM vrijedan ovogodišnji program utroška kapitalnih transfera javnim poduzećima, namijenjen sufinanciranju izgradnje željezničke infrastrukture.

Od ovog iznosa je za osiguranje šest cestovnih prijelaza na prugama Željeznica BiH planirano 2.000.000 KM, za ugradnju elektroničkog osiguranja 2.320.000 KM, za postavljanje optičkog kabla sa aktivnom opremom na dionici Sarajevo – Zenica – Željezara – EVP Banlozi 2.753.000 KM, te za izradu studije izvodljivosti s geološkim istraživanjima i idejnim projektnim rješenjem za novu prugu Vareš – Banovići 600.000 KM.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Federalno ministarstvo prometa i komunikacija i Željeznice FBiH d.o.o. Sarajevo će za svaki od ovih projekata potpisati poseban ugovor o prijenosu sredstava, provedbi javne nabavke (u slučaju da ŽFBiH nisu izvođači radova) i izvješćivanju o utrošenim sredstvima.

Željeznice Federacije BiH će za visinu ukupnih sredstava povećati udjel državnog u temeljenom kapitalu ovog društva i o tome informirati Federalno ministarstvo prometa i komunikacija.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
  • 94
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME