Portal 072info

Željezničar istopio Čelik na Bilinom polju

U okviru 11.kola Nogometne BH Telecom Premijer lige Čelik je na Bilinom polju ugostio sarajevski Željezničar. Gosti iz Sarajeva su potpuno dominirali tokom čitave utakmice i na kraju zasluženo pobjedili sa 3:0.

Utakmica je počela sa minutom šutnje za preminulog navijača Čelika, Mirsada Mujkanovića Fiestu.

Prvu priliku na utakmicu već u drugoj minuti, imao je Željezničar preko Zakarića, no njegov šut odlazi pored gola. Čelik u 11.minuti prijeti preko Duvnjaka čiji šut odlazi preko gola.

U 34.minuti Željezničar dolazi do vodstva. Siguran sa bijele tačke bio je Saša Kajkut. U posljednjoj minuti prvog poluvremena Čelik prijeti preko Duvnjaka, čiji šut brani Kjosevski. Do kraja poluvremena nije bilo prilika, na odmor se otišlo sa rezultatom 1:0 za goste.

U nastavku utakmice prvi su zaprijetili gosti. Kajkut je pokušao u 51.minuti, ovaj put neprecizno. Tri minute kasnije Kajkut u ulozi asistenta, rezervista Zajmović šutira pored gola.

Bolju igru u drugom poluvremenu Željezničar je krunisao drugim golom u 65.minuti. Jovan Blagojević  pogađa iz slobodnog udarca. Dva minuta kasnije Zakarić je imao priliku da stavi tačku na “i” no promašuje prazan gol.

Samo minut kasnije Zakarić pogađa za konačnih 3:0. Čelik u 72.minuti prijeti preko Duvnjaka a u nastavku akcije pokušao je i Mehić. Mreža Željezničara je ostala netaknuta. Do kraja utakmice nije bilo ozbiljnih prilika. Čelik se nakon 11 kola nalazi na pretposljednjem mjestu dok je Željezničar na drugom mjestu.

 


 

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box