Portal 072info

Željeznice FBiH prevoze robu do Švedske

Željeznice FBiH su napravile još jedan značajan  iskorak u svojoj poslovnoj politici. Djelujući u okviru  međunarodne željezničke unije na prezentaciji transportnih mogućnosti, ŽFBiH su pružile podršku privrednim subjektima čija poslovna djelatnost predstavlja posebno izvoz roba i proizvoda iz BiH.

 

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Naime, Željeznice FBiH su organizovale  prevoz gotovih betonskih ploča iz Lukavca za uputnu stanicu Geteborg u Švedskoj, a za potrebe bh. firme Mucic@company.

Prve dvije kompozicije  voza sa po 15 vagona su otpremljene  09. i 13.09. 2017.godine. Danas, 19.09.2017. godine  planirana  je otprema i treće kompozicije čime bi se zadovoljila planska otprema korisnika prvog lota betonskih ploča od cca 2.000 tona.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Dalja realizacija prevoza će se odvijati prema utvrđenoj dinamici, uvažavajući tehničke i organizacione aspekte i primjenjujući pravne propise iz međunarodnog transporta roba.

 

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Osim ŽFBiH u organizaciju ovog prevoza na transportnoj udaljenosti  od 2.270 kilometara uključeno je 7 nacionalnih željezničkih kompanija i brodska kompanija za prevoz voza trajektom. Švedska željeznička nacionalna kompanija je nova na listi željezničkih kompanija u Evropi koja u organizaciji prevoza ostvaruje poslovnu saradnju sa ŽFBiH. Rijetke su zemlje, odnosno licencirane željezničke kompanije ostale sa kojima ŽFBiH nije ostvarila ugovornu ili izvršnu saradnju iz zajedničkog međunarodnog robnog prometa.

 

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Ovim  želimo poslati  poruku svim potencijalnim korisnicima da Željeznice FBiH raspolažu potrebnim transportnim i stručnim resursima za realizaciju  zahtjevnih transportnih projekata.

Željeznice FBiH će kao pouzdan partner  svim zainteresovanim domaćim i međunarodnim korisnicima  nastaviti pružati usluge, te kao regionalni lider u transportu roba, intezivirati aktivnosti kako bi se još  aktivnije uključila na evropsko transportno tržište.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

 

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME