Željezno Polje: Izgrađeno deset kuća, uručeni ključevi porodicama

Rukovodilac Ureda za društvenu brigu Rijaseta IZ Hamed ef. Efendić je u ponedjeljak, zajedno sa predstavnicima Federalnog ministarstva za izbjegle i raseljene osobe posjetio općinu Žepče. Povod posjete bio je prijem novoizgrađenih kuća za deset porodica stradalih u poplavama u maju 2014. godine, a čiju je izgradnju finansirao Rijaset Islamske zajednice zajedno sa Ministarstvom, prenosi bh. novinska agencija Patria.

Pored ef. Efendića, i predstavnika Ministarstva, ovom svečanom događaju prisustvovali su i predstavnici općine Žepče, izvođača radova firme „Prograd“ iz Žepča te nadzornog organa firme „Divanx“.

kuca(2)

Također, obavljen je i prijem dvije novoizgrađene kuće čiju je izgradnju u potpunosti finansirao Rijaset Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.

– Zaključak komisije je, da su svi radovi izvedeni veoma kvalitetno i u predviđenom roku, što potvrđuje i zadovoljstvo domaćina kojima su kuće napravljene. Potrebno je istaći da se ovakav vid saradnje pokazao veoma uspješnim, što treba nastaviti i u nekim budućim akcijama – ef. Efendić.

Svi korisnici ove donacije iskazali su veliku zahvalnost Rijasetu Islamske zajednice na čelu sa reisu-l-ulemom Husein ef. Kavazovićem na iskazanoj brizi i pruženoj pomoći.

nap.ba